«Культ непереможності рашки розсипався, як картковий будинок», – Михайло Головко

Опубліковано в Соціум 11.10.2022
Під час війни Україна руйнує міф про «непереможність» рф не лише для мешканців країни-агресора, а й для усього світу.
 
Таку позицію висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко в ефірі програми «Говорить Великий Львів».
 
– Міф про «непереможність рускіх» годувався роками і століттями не лише на території країни-агресора, але й у всьому світі. З 1945-го року постійно говорили спочатку про першу армію, а після 1991-го року  – про другу армію світу, – каже Михайло Головко. – З такими ідеями жив весь світ. Культ «нєпобєдімості рашки», культ російської мафії, матрьошок і балалайок – весь світ це сприймає нормально. А що відбувається зараз? Ми міняємо парадигму. Змінюємо її не тільки в головах москалів, а й навіть західного світу, який не готовий до цього. Зараз ми бачимо явне розділення всередині: є друзі, які нас підтримують та допомагають, але є й ті, кого ця ситуація бентежить і лякає.
 
Перемога України призведе до народження нової країни-лідера у Європі, каже Михайло Головко.
 
– Лідера не тільки в військовому, політичному, але й в економічному плані, який буде вже і диктувати певні умови. Звісно, що є ті, кому це не потрібно. Багато хто від цього постраждає, хто не зацікавлений в цьому. Звісно, що ми бачимо млявість в підтримці в певних моментах, затягування передачі зброї, – каже Михайло Головко. – Це реально говорить про те, що ми сьогодні міняємо порядок денний, міняємо статус-кво в світі. І не всім це подобається.
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.