Депутат Тернопільської міськради Антон Горохівський розповів, як батькам допомогти школярам адаптуватися до навчання в умовах війни

Опубліковано в Соціум 08.09.2022
 
Тиждень тому у навчальних закладах Тернополя розпочався навчальний рік.
 
У школах, де заняття проводять в очній чи змішаній формі навчання, для учнів та працівників підготували безпечні укриття, а для того, щоб діти розуміли як діяти під час сигналу "повітряна тривога", проведуть тренінги.
 
Однак допомогти учням швидше звикнути до навчання під час війни можуть й батьки. Що можуть зробити дорослі, аби допомогти безпечно та продуктивно провести навчальний рік розповів голова депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Тернопільській міській раді Антон Горохівський.
 
Рекомендаціями для батьків він поділився на своїй Facebook-сторінці.
 
– Напевно, більшість тернополян погодяться з тим, що наші діти вже, на жаль, втратили роки шкільного життя, які не повернути. Спочатку через коронавірус, потім – через війну. Але ми більше не дозволимо забрати в наших школярів можливість та право ходити до школи, здобувати знання і проводити час з друзями, – пише Антон Горохівський. – Як батько, я розумію, що відчувають дорослі збираючи малечу перед уроками кожного ранку. Тож зі свого боку дізнався, що ми, батьки, можемо зробити аби допомогти нашим дітям провести цей рік продуктивно, спокійно та головне – безпечно.
 
Зокрема Антон Горохівський радить батькам поговорити з дитиною про евакуацію вдома.
 
– Під час сигналу «повітряна тривога» діти (особливо наймолодші) можуть налякатися чи розгубитися. У школі їх вчать, що потрібно робити під час тривоги. Але все ж батькам краще також поговорити з малечею і нагадати, що потрібно обов’язково слухати вчителя та робити все за його вказівками, – зазначає він. – Розкажіть дитині де можна заховатися дорогою додому. На той випадок якщо сигнал тривоги застане на вулиці після занять, школяр знатиме, що робити.
 
Згідно з рекомендаціями МОН, коли звучить сигнал «повітряна тривога» усі учні та вчителі одразу йдуть до укриття.
 
– В укритті вони перебувають до відбою тривоги, а після цього повертаються у класи. Урок під час тривоги можна продовжити в укритті, якщо є можливість, – пише Антон Горохівський. – Шкільні укриття мають бути забезпечені всім необхідним, зокрема медикаментами та водою. Тому причин для хвилювання в батьків немає. За бажання вони можуть допомогти коштами для закупівлі чогось додатково. Але наголошу, що це лише добровільно та за власного бажання батьків!
 
Антон Горохівський додав, що співпраця батьків та вчителів – шлях до забезпечення психологічно комфортних та безпечних умов навчання для школярів.
 
 Звичайно, за такий короткий період втілити в реальність те, до чого ми не були готові та що в бюджет не закладали, на жаль, не можливо. Але впевнений, що діючи разом батьки та вчителі зможуть допомогти дітям провести цей навчальний рік без страху та стресу. Знаю, що спільно ми забезпечимо можливість здобути якісну освіту поколінню, за вільне майбутнє якого і боремося зараз, – підсумовує Антон Горохівський.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.