«Щорічне обстеження обов’язкове для жінок, віком від 40 років»: у тернопільському центрі «Мати і дитина» можна зробити мамографію

Опубліковано в Соціум 08.09.2022
 
У Тернопільському обласному перинатальному центрі «Мати і дитина» можна пройти мамографічне обстеження.
 
Це найефективніший спосіб обстеження молочних залоз, що допомагає виявити злоякісні новоутворення на ранніх стадіях.
 
Рак молочної залози – це друге за частотою онкологічне захворювання після раку легень у загальній популяції (враховуючи чоловіків).
 
Впродовж життя захворювання виникає у однієї з десяти жінок віком від 13 до 90 років.
 
Своєчасна  рання діагностика хвороби підвищує шанси на одужання.
 
Раннє виявлення захворювань молочної залози вимагає застосування сучасних методів діагностики – ультразвукового (рекомендовано жінкам до 40 років) і рентгенологічного (мамографії) обстеження, говорить генеральний директор Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина» Віктор Овчарук.
 
– Щорічне мамографічне обстеження обов’язкове для жінок віком від 40 років, – каже Віктор Овчарук. – Не зважаючи на складні часи, в лікувально-діагностичному відділі обласного перинатального центру «Мати і дитина» введено в експлуатацію кабінет цифрової мамографії, що дозволяє проводити обстеження згідно пакету Національної служби здоров’я України.
 
Для проходження обстеження потрібно електронне направлення від сімейного лікаря або лікаря акушера-гінеколога лікувально-діагностичного відділу обласного перинатального центру.
 
Запис на прийом за телефоном: 0970819401 (рецепція)
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.