У Польщі відкрили гуртожиток для українських біженців

Опубліковано в Соціум 13.08.2022
Народний депутат з Тернопільщини Ігор Василів минулого тижня відвідав польське місто Седльце, яке від початку повномасштабної війни прихистило 35 тисяч українських біженців.
 
На запрошення Fundacja Leny Grochowskiej він взяв участь у відкритті місцевого гуртожитку для українців, де наразі проживає близько 300 людей.
 
– Умови тут дуже гарні, в тому числі для людей з інвалідністю. Поспілкувалися з мешканцями, є деякі проблеми, характерні для багатьох українців у Польщі: зокрема, питання затримки видачі нових закордонних паспортів. Вже написали відповідне депутатське звернення на голову міграційної служби, будемо намагатися вирішити цю проблему. Дуже вдячний полякам, завдяки яким ця подія стала можливою,  зазначив Ігор Василів.
 
Політик висловив подяку:
Wladyslaw Grochowski - меценату, підприємцю, голові групи ARCHE та лену правління Fundacja Leny Grochowskiej, який забезпечив житлом та роботою сотні українців.
Анджею Ситнику - президенту міста Седльце та місцевій владі, яка сприяє реалізації гуманітарних проєктів для українців.
Krzysztof Chaberski - директору місцевого краєзнавчого музею та голові фракції партії "Громадянська платформа" в раді міста Седльце за екскурсію та допомогу в організації даного заходу.
А також Denis Wołoszyn, New Life for Ukraine, Urban Magdalena та багатьом-багатьом волонтерам з Польщі за постійну підтримку наших захисників.
 
– Сильна та незалежна Україна - це гарантія мирної та процвітаючої Польщі. Дякуємо, що ви це розумієте, дякуємо, що нам допомагаєте!  резюмував Ігор Василів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.