Михайло Цимбалюк: «Військові пенсіонери заслуговують на якісне пенсійне забезпечення» (відео)

Опубліковано в Соціум 13.08.2022
Після перемоги військовим пенсіонерам обов’язково необхідно підвищити пенсію, а також виплатити кошти, які вони недотримали за попередні роки.
 
На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.
 
– Ще 3 грудня 2020 року Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо відновлення дії попередніх редакцій норм зазначеного закону. Але наразі так і не вдалося вирівняти розмір пенсійних виплат усім військовим пенсіонерам, які виходили на заслужений відпочинок у різні роки,  зазначив Михайло Цимбалюк.
 
Політик підкреслив, що багато військових пенсіонерів зараз пішли захищати Україну від рашистів, більшість – добровольці.
 

– Понад половина військових пенсіонерів перебувають на фронті. Без сумніву, вони заслуговують на якісне пенсійне забезпечення, але за фактом справедливість вони повинні шукати лише через суди. Потрібно ухвалити єдиний законопроект, який лежить після першого читання вже два роки, й відправити його на друге читання. Тоді всі військові пенсіонери отримуватимуть гідну пенсію. Проблема у тому, що цей законопроект не підтримує Міністерство фінансів, бо це вимагатиме декілька мільярдів гривень щомісячно додаткових коштів. Дай Боже, нам завершити цю війну перемогою. Тоді будемо підвищувати цим людям пенсії і повертати те, що вони роками недотримували,  підсумував Михайло Цимбалюк.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.