Необхідно забезпечити нормальні умови для проживання внутрішньо переміщених осіб, - Продан запропонувала механізм

Опубліковано в Соціум 21.07.2022

Необхідно забезпечити нормальні умови для проживання людей, які взимку-навесні переїхали в західні і центральні регіони з тимчасово окупованих територій або з міст, де ведуться активні бойові дії.

Про це зявила радниця голови Асоціації міст України Оксана Продан в своєму інтервю на LB.UA

“Поки що ми - від Асоціації міст України, реально відбивали в парламенті урядову ініціативу про відбудову житла - будівництво якихось модульних будиночків, ледь не контейнерів для людей, тому що забудовникам будемо щось компенсовувати. Ми повинні не бараки людям будувати, а створювати достойні умови, щоб вони могли жити в Україні”, - зазначає Продан.

За її словами, українці які стали внутрішньо переміщеними особами переїжджали в абсолютно непристосовані для цього умови - так не можна жити довго.

“Далі треба перевозити людей в нормальні умови. Ми не підтримуємо позицію деяких урядовців про модульні будиночки, контейнери, тому що людям треба жити в людських умовах. Неможливо довго жити в бараках. Ми в 21 столітті, в Європі і зобов’язані створити людям нормальні умови”, - наголосила радниця голови АМУ.

За словами Оксани Продан, наразі є всі необхідні механізми для забезпечення достойних умов проживання внутрішньо переміщеними особами. Як приклад вона наводить Чернівецьку область, де ОВА взяла недобудови і переобладнує їх під квартири для того, щоб люди могли жити сім’ями, а не таборами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.