«Закріпачувати» українців – сумнівна ідея: тернопільський нардеп Богданець розкритикував нову заборону для військовозобов’язаних  

Опубліковано в Соціум 05.07.2022
Сьогодні у Генштабі ЗСУ повідомили про нові правила виїзду військовозобов'язаних за межі місця свого проживання.
 
Йдеться про те, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
 
Однак таке рішення викликало хвилю обурення. Так, народний депутат від «Слуги народу», тернополянин Андрій Богданець вважає, що нова заборона потребує більш уважного опрацювання та корегування.
 
– Десятки тисяч чоловіків кожного дня переміщуються регіонами України, хтось у волонтерських справах, хтось у справах бізнесу, а хтось, щоб відвідати родину, яка змушена була покинути рідну домівку та оселитися у безпечному місці. Реалізація цього рішення на практиці просто паралізує центри комплектації, головне завдання яких на даний час – формування надійного кадрового резерву для Збройних Сил України. В сучасних умовах практично не існує проблем в комунікаціях з призовниками та військовозобов'язаними, а отже «закріпачувати» українців, які звикли почувати себе вільними, вельми сумнівна ідея,  наголосив Андрій Богданець.   
 
Нардеп каже: це рішення має бути переглянуте, у разі необхідності – шляхом внесення відповідних змін до законодавства.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.