Альянс готовий і буде підтримувати українців, - Кличко про початок саміту НАТО

Опубліковано в Соціум 29.06.2022

Генсек НАТО у своєму виступі на відкритті саміту наголосив на підтримці України.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, який бере участь у заході. 

«Перебуваємо з братом на відкритті історичного саміту НАТО в Мадриді. Розпочався він з виступу генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга. За словами пана Столтенберга, узгодить широкий пакет підтримки для України. Головне - що Альянс готовий і буде підтримувати українців у боротьбі за незалежність  і свободу. Бо, вистоїть Україна- вистоїть демократичний світ. Тому, підкреслив генсек НАТО, не можна припиняти підтримку України. А росія має платити дуже високу ціну за ту жорстокість, яку вона чинить, намагаючись знищити українську державу та її громадян», - повідомив Віталій Кличко. 

Він зазначив, що на саміті ухвалять нову стратегічну концепцію через дії росії.  

«Війна, з якою росія вторглася в Україну, загрожує світовій безпеці і миру, спричинила продовольчу та енергетичну кризи. І змушує держави Альянсу втілити трансформацію колективної оборони. Тому в Мадриді НАТО ухвалить нову стратегічну концепцію», - додав Кличко.

Раніше Віталій Кличко повідомив, що візьме участь у саміті  разом з братом Володимиром.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.