«Українська правоохоронна система перебуває у слабкому стані», — Михайло Головко

Опубліковано в Соціум 11.10.2021
Країна не матиме успішного майбутнього, не створивши безпечних умов своїм громадянам.

Таку думку в ефірі програми «Повечір'я» висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

— Взагалі в нас немає безпеки. Немає порядку в правоохоронній системі. Ми ж бачимо, скільки публічних вбивств і злочинів було скоєно, але майже нічого не розслідували. Спочатку звинувачували без суду і слідства та арештовували людей, а потім — випускали. Тому сьогодні гарантувати якусь безпеку ніхто не може.  В нас не вичищено російську агентуру, немає порядку на кордоні, я вже нічого не кажу про ліквідацію тіньових схем продажу наркотиків, зброї тощо, — говорить Михайло Головко. — Запитайте перехожих, чи вони можуть з впевненістю сказати, що в нас є безпека. Звісно, її немає, це є вирок системі. Країна не матиме успіху та майбутнього, якщо вона не може створити безпечні умови для своїх громадян. Сьогодні наша правоохоронна система в слабкому стані, вона недопрацьована.

Негативно вплинула на правоохоронні органи реформа, проведена ще за часів президенства Петра Порошенка, зазначає голова Тернопільської обласної ради.

— Я вважаю, що вона була негативною. Вони зробили показуху з патрульної поліції. Понабирали з вулиць хлопців і дівчат, які не мали досвіду, побили автомобілі і в результаті кілька років пройшло для того, щоб їх чогось навчити. Вони не могли навіть ДТП оформити на початку, — каже Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.