У лікарні швидкої допомоги Тернополя вже готуються до відкриття нового приймально-діагностичного відділення (фото)

Опубліковано в Соціум 14.08.2021
У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги – у розпалі реконструкція приймально-діагностичного відділення.

З ініціативи народного депутата від «Слуги народу» Андрія Богданця на цей проєкт з держбюджету було виділено понад 3,7 мільйонів гривень.

– Ми йдемо до європейських стандартів надання медичної допомоги. Це приймально-діагностичне відділення – яскраве цьому підтвердження. При в’їзді буде облаштовано павільйон, на який одночасно зможуть заїхати одразу кілька автомобілів. У новому приймальному відділенні будуть усі необхідні умови для комплексного обстеження пацієнта – і КТ-апарат, і мініопераційна на одному поверсі, аби не транспортувати хворого. Саме у цьому місці лікарі оперативно визначать ступінь важкості пацієнта, аби надалі відправити його на лікування у необхідний відділ, – зазначив Андрій Богданець.  

Головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський розповів, що нове відділення дасть можливість лікарю провести повне обстеження пацієнта одразу на місці, оперативно та правильно встановити діагноз.

– Проєкт приймально-діагностичного відділення нашої лікарні передбачає, що допомога пацієнту надаватиметься комплексно, в одному приміщенні. Зараз тут йдуть оздоблювальні роботи, а також заливають стяжку. Виконавець обіцяє завершити реконструкцію за місяць. Фінансують проєкт з двох джерел: державного та міського бюджету. На сьогодні освоєно 2,3 мільйони гривень, ще 1,5 – з міського бюджету, – підкреслив Ярослав Чайківський.

Для оновленого відділення уже закуплено сучасне обладнання.

– Ми придбали цифровий рентген, УЗД-апарат, комп’ютерний томограф. Зараз це обладнання поки знаходиться на складі, – додав Ярослав Чайківський. – Реконструкція приймально-діагностичного відділення – не перша допомога нашому медзакладу з боку народного депутата Андрія Богданця. Минулоріч за його сприяння було виділено 3,2 мільйони гривень на заміну усіх вікон в лікарні.

Також Андрій Богданець зауважив, що під час прокладання силових кабелів було зруйновано асфальтове покриття внутрішнього двору лікарні. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію для його відновлення на суму 2,8 мільйонів гривень. Політик пообіцяв допомогти медзакладу й у цьому питанні, аби повністю реконструювати лікарню швидкої допомоги відповідно до сучасних європейських стандартів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.