Бучач відсвяткував 761-й день народження

Опубліковано в Соціум 27.07.2021
Цими вихідними свій 761-й день народження відсвяткувало місто Бучач.
 
Бучаччан зі святом привітав голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
 
Він розповів, що перша письмова згадка про Бучач датується 1260-им роком. Містечко входило до Галицько-Волинського князівства, згодом двічі отримувало Магдебурзьке право.
 
– День міста — особливе свято для усіх, хто народився, виріс, проживає та усім серцем любить свою малу Батьківщину! З давніх часів Бучач був центром національно-патріотичного відродження та розвитку освіти. Із містом пов’язано багато важливих подій для ЗУНР, зокрема, в місцевому монастирі проводили нараду за участю Євгена Петрушевича. В Бучачі є багато цікавих архітектурних об’єктів, серед найвизначніших — Ратуша, Миколаївська церква та Василіанський монастир.
Про Бучач можна розповідати довго, місту, направду, є чим пишатися! Та, усі досягнення, якими сьогодні багатий Бучач, складаються з щоденної праці, знань і талантів його жителів. Дякую всім, хто небайдужий до долі рідного міста!
Бажаю Вам мирного неба, злагоди, добробуту, Божого благословення та благополуччя нашому улюбленому Бучачу!  зазначив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.