У тернопільському центрі «Мати і дитина» пологи та кесарські розтини знеболюватимуть як у США (відео)

Опубліковано в Соціум 29.04.2021
У Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі «Мати і дитина» в рамках проекту Кайбеле-Україна вдосконалюють знеболення пологів та кесарських розтинів до рівня світових стандартів.

Аби поділитися досвідом із тернопільськими колегами, до Тернополя зі США вже вкотре приїхав акушерський анестезіолог госпіталю Джона Хопкінса Олег Туркот.

– Дякую своїм партнерам з американської клініки Джона Хопкінса, яка є провідною в питаннях анестезіології, за те, що вони діляться з нами досвідом. Вчергове до нашого центру «Мати і дитина» приїхав представник від цієї клініки, який передає нам свій досвід епідуральної анестезії, але вже під контролем УЗД. Сьогодні наші фахівці-анестезіологи пройшли навчання і отримали необхідний досвід, аби якісно робити спінальні та епідуральні знеболення, – зазначив генеральний директор КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр Мати і дитина» Віктор Овчарук.

Акушерський анестезіолог госпіталю Джона Хопкінса (США) Олег Туркот відзначив, що медики тернопільського центру «Мати і дитина» постійно вдосконалюються, аби надавати якісну медичну допомогу, яка відповідає світовим стандартам.

– Ми розпочали співпрацю ще у 2018 році в рамках проекту Кайбеле-Україна. Він присвячений материнству та дітородству у цілому світі. Коли ми почали працювати з колегами з центру «Мати і дитина», то були вражені їхньою спрагою до нових знань і бажанням покращувати свою практику. За останній час цей перинатальний центр впевнено рухається вперед. У Києві я мав можливість поспілкуватися зі столичними анестезіологами, акушерами, гінекологами. Там я розповів, що гордий обмінюватися досвідом у Тернополі,  розповів Олег Туркот.  

Завідувач відділу реанімації та інтенсивної терапії КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр Мати і дитина» Микола Муляр наголосив на тому, що знеболення пологів в Україні потребує вдосконалення.

– Я працюю в перинатальному центрі 25 років, більше 10-ти з них займаюся проблемою знеболення пологів. За цей час зрозумів, що адекватне знеболення пологів – дуже важлива проблема, нею потрібно займатися. Саме співпраця з проектом Кайбеле-Україна допомагає нам у цьому. Наша мета – щоб надання анестезіологічної допомоги в Україні було аналогічне клініці Джона Хопкінса, – зазначив Микола Муляр.

Віктор Овчарук резюмував, що знеболення пологів та кесарських розтинів повинно відповідати світовим стандартам. Важливо, щоб мати була у свідомості, мала змогу бути поруч з дитиною у перші хвилини її народження.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.