На Збаражчині відбувся перший вишкіл «Руху Ветеранів Тернопілля» (фото, відео)

Опубліковано в Соціум 13.04.2021
Минулими вихідними у Збаражі відбувся перший збір та вишкіл обласної Спілки «Рух Ветеранів Тернопілля», на якому були присутні ветерани російсько-української війни та молодіжні військово-патріотичні організації.

Захід провели на території ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою.

Про це на власній фейсбук-сторінці розповів Дмитро Харчук.

Він зазначив, що спілка готова доєднатися до протидії російської агресії та процесу утворення Територіальної оборони Корпусу Українського Резерву та обласних Муніципальних варт.

— Наша обласна ГС «Рух Ветеранів Тернопілля», яка є складовою Всеукраїнського «Руху Ветеранів України», в повному складі готова до нового збройного конфлікту з східним агресором, мотивуючи особовий склад та підбадьорюючи цивільних своїм прикладом, — пише Дмитро Харчук. — Плануємо провести низку заходів щодо злагодження підрозділів РВУ по регіонах, нав’язуючи суспільству ідею української перемоги над будь-яким зовнішнім та внутрішнім ворогом, що підсилить моральний дух особового складу та бойових підрозділів на сході України і передати агресивний меседж окупантам.

Під час збору ветерани мали нагоду обговорити теперішню ситуацію на сході країни та провести базові тренування з військової тактики.

— Хоч це і був перший збір громадської спілки «Рух ветеранів Тернопілля», він пройшов досить продуктивно. Ветерани могли як поспілкуватися між собою, так і передати досвід молодіжним організаціям. Також метою цього вишколу було показати нашу підтримку захисникам на сході України, щоб вони знали, що ми завжди поруч і готові стати зі зброєю в руках на захист Батьківщини, — каже голова спілки, ветеран російсько-української війни Мар’ян Козбур. — «Рух ветеранів Тернопілля» — це ще досить молода організація. Ми зараз тільки розвиваємося, нарощуємо нашу діяльність і спілкуємося з ветеранами, щоб вони долучалися до нашого руху.

Нагадаємо, що громадську спілку «Рух ветеранів Тернопілля» було створено 2-го березня з метою залучити ветеранів, учасників бойових дій, учасників Майдану у корисне русло.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.