×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/23141

Версія для друку

У Тернополі презентували перевидання збірника статей Степана Бандери (відео, фото)

Опубліковано в Соціум 16.02.2021
Збірник статей визначного діяча національно-визвольного руху, провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери «Перспективи Української Революції» днями презентували у Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

Це – вже четверте перевидання книги, яка вперше вийшла друком у 1978 році в Мюнхені.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко подякував творцям видання, які завітали до Тернополя. Він відзначив, що обласна рада закупить примірники книги для бібліотек області, аби усі, хто цікавиться історією й політичними процесами, мали змогу прочитати збірник.

– Видання цієї книги – дуже важлива подія для українців, патріотів, націоналістів, які розуміють, на скільки велике значення для нас має Степан Бандера, його праці та внесок у побудову національної держави. Навіть сьогодні, маючи Україну, ми продовжуємо боротьбу, яку розпочав Бандера. Уже понад 60 років його немає, але прізвище Степана Бандери досі викликає величезну лють у ворогів. Вони бояться його ідей, ідеалів, які підхопили наступні покоління, – зазначив Михайло Головко. – Ми повинні брати приклад з кращих синів України, з таких, яким був Бандера. Так нам вдасться завершити ту справу, яку розпочинав Бандера, Коновалець, Шухевич, – побудову самостійної соборної Української держави з українським змістом, де українці відчуватимуть себе господарями.

На презентацію книги до Тернополя завітав й автор передмови, голова Івано-Франківської обласної ради, доктор політичних наук Олександр Сич.

– Я книгоман. Люблю книги не просто за зміст, а тримати їх в руках, нюхати сторінки та фарбу. Люблю, коли книга по-мистецьки виглядає. Переконаний, що цінність книжки ніколи не понизиться. Як показує досвід, можуть раптово зникнути всі бази даних оцифровані, але з книжкою таке не трапиться. Найкраща історія людства донесена саме письмовими джерелами,  наголосив Олександр Сич.