У Тернополі презентували перевидання збірника статей Степана Бандери (відео, фото)

Опубліковано в Соціум 16.02.2021
Збірник статей визначного діяча національно-визвольного руху, провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери «Перспективи Української Революції» днями презентували у Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

Це – вже четверте перевидання книги, яка вперше вийшла друком у 1978 році в Мюнхені.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко подякував творцям видання, які завітали до Тернополя. Він відзначив, що обласна рада закупить примірники книги для бібліотек області, аби усі, хто цікавиться історією й політичними процесами, мали змогу прочитати збірник.

– Видання цієї книги – дуже важлива подія для українців, патріотів, націоналістів, які розуміють, на скільки велике значення для нас має Степан Бандера, його праці та внесок у побудову національної держави. Навіть сьогодні, маючи Україну, ми продовжуємо боротьбу, яку розпочав Бандера. Уже понад 60 років його немає, але прізвище Степана Бандери досі викликає величезну лють у ворогів. Вони бояться його ідей, ідеалів, які підхопили наступні покоління, – зазначив Михайло Головко. – Ми повинні брати приклад з кращих синів України, з таких, яким був Бандера. Так нам вдасться завершити ту справу, яку розпочинав Бандера, Коновалець, Шухевич, – побудову самостійної соборної Української держави з українським змістом, де українці відчуватимуть себе господарями.

На презентацію книги до Тернополя завітав й автор передмови, голова Івано-Франківської обласної ради, доктор політичних наук Олександр Сич.

– Я книгоман. Люблю книги не просто за зміст, а тримати їх в руках, нюхати сторінки та фарбу. Люблю, коли книга по-мистецьки виглядає. Переконаний, що цінність книжки ніколи не понизиться. Як показує досвід, можуть раптово зникнути всі бази даних оцифровані, але з книжкою таке не трапиться. Найкраща історія людства донесена саме письмовими джерелами,  наголосив Олександр Сич.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.