«Не можемо допустити, щоб наші діти ходили вулицями, що носять імена катів українського народу», — депутати Тернопільської райради

Опубліковано в Соціум 27.01.2021
Сьогодні, 26 січня, відбулося чергове засідання сесії Тернопільської районної ради. Між іншим, депутати прийняли на ньому звернення про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.

«…Процес декомунізації у Тернопільській області мав завершитися до 21 травня 2016 року. Однак до нас, депутатів Тернопільської районної ради, як представників громади краю, ще звертаються мешканці Тернопільщини з повідомленнями щодо не демонтованих досі символів тоталітарного комуністичного режиму та вулиць, які до сьогоднішнього дня носять назви, що пов’язані із тоталітарним радянським та імперським минулим…Ми не можемо допустити, щоб українські діти ходили вулицями, що носять імена катів українського народу», — йдеться у тексті звернення.

Документ направили до Тернопільської обласної державної адміністрації, територіальних громад Тернопільського району. Зокрема, районні депутати попросили ТОДА поінформувати про те, які заходи були здійснені на виконання Законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та  «Про місцеві державні адміністрації», а саме:

-   чи зверталась Тернопільська обласна державна адміністрація до сільських, селищних, міських рад області за інформацією щодо демонтажу тоталітарних символів, пам’ятників, пам’ятних знаків та перейменування вулиць та інших об’єктів топоніміки населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму;

-   чи відбувався на території Тернопільської області демонтаж тоталітарних символів, пам’ятників, пам’ятних знаків та перейменування вулиць та інших об’єктів топоніміки населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, за розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.