Мешканці Тернопільщини звернулися до головного санітарного лікаря щодо чергової брехні голови ОДА

Опубліковано в Соціум 13.04.2020
Нещодавно Тернополяни писали як голова Тернопільської ОДА Володимир Труш заявив, що медикам Монастириської лікарні не потрібні 5 апаратів ШВЛ.

Вкотре прославився голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш. Чиновник по відеозв'язку в ефірі центрального каналу заявив, що у Монастириській районній лікарні є 5 апаратів ШВЛ і ті не використовуються.

"В лікарні є 5 апаратів ШВЛ і вони не використовуються, - заявив Володимир Труш, голова Тернопільської ОДА. - Наскільки я знаю точно, їм зараз жоден з цих апаратів не потрібен.Тому що всі хворі переносять хворобу в такій стадії, що їм апарати ШВЛ не потрібні. COVID -19 не вибирає чи йому інфікувати медика, чи слесаря, чи столяра".

Головний лікар Монастириської районної лікарні Стефанія Підгірна сказала, що насправді у закладі є всього два апарати, до яких можна підключити маску сіпап, які підходятьдля хворих на коронавірус.

Після такого сюжету, мешканці Монастириська звернулися до головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, щоб прояснив ситуацію. 

"Пане В.Ляшко., прокоментуйте будь ласка офіційну заяву голови ТОДА-Труша.В.,.,який офіційно заявив.,що 5 апаратів ШВЛ не потрібні нашій Монастириській лікарні.,які дивним чином є вже показані на сайті МОЗу і ми так розуміємо і вони стоять вже і на балансі монастириської нашої лікарні,але їх в наявності в нас не має..На сьогодні у нас інфікованих 131 людина і 2 летальні випадки і це тільки частина людей який в них цей вірус виявлено.,інша частина знаходиться по домівках.,бо не встигають зробити ці тести .
На Вашу думку в такій критичній ситуації, в якій знаходяться зараз монастирищани.,нам потрібні ці апарати ШВЛ чи ні..??? До нас волонтерів звернулися монастириські лікарі,з проханням купити кисневі концентрати в кількості 4 шт.,один такий концентрат коштує біля- 40.000 тис.,,і ми їх купимо..Чи будете Ви, наступного разу так само говорити про нас.,що ми заполітизовуємо дану ситуацію,доносячи говорячи Вам правду з самого епіцентру короновіросного пекла. чи можливо у Вас щось там зміниться у Вашій риториці,думках та діях.,за той період часу як Ви відвідали Тернопільщину..,бо знайте- ми не здамося ,бо комусь важливі посади,а нам важливіше наше життя.,та правда З повагою мешканці монастирищини Тернопільської області..
P.S. Як думаєте шановна громадо чи надасть п.В.Ляшко -замісник міністра охорони здоровя України нам відповідь на наші прості запитання чи ні.?!, - написала на своїй сторінці Ірина Ванат, жителька міста Монастириська, що на Тернопільщині. 

Tetiana Ursulyak Це жах,що губернатор областi такий далекий вiд правди..Соромно слухати як блее на камеру..У нього корона...народу-вiрус.Вже лiкарi-украiнцi дiляться досвiдом в яких умовах працюють в Iталii..Е все..не хватае персоналу...А наш Труш,як Му-Му..все е!!! Не треба!!Все пiд контролем ... Встидно.бо люди слухають у всьому свiтi i ДИВУЮТЬСЯ

Olga Harasymchuk Як на мене то ніяк не можу зрозуміти а на що розраховує Труш такою байдужістю та брехнею???

Наталя Мордач Ми не дочекаємося від нього ніякої відповіді.Питання,,вирішено" на найвищому рівні.Це ще раз доказує ,що вони нас " зробили".

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.