Версія для друку

У Тернополі смолоскипною ходою відзначили 111-ту річницю від дня народження Степана Бандери (фоторепортаж)

Опубліковано в Соціум 03.01.2020
Традиційна смолоскипна хода з нагоди 111-ї річниці від дня народження провідника ОУН, Героя України Степана Бандери відбулася у Тернополі вчора, 1 січня.
 
Сотні представників націоналістичних організацій та небайдужих тернополян пройшлися головними вулицями міста у напрямку від «Маяка» до пам’ятника Бандері. Учасники маршу несли смолоскипи та український прапор.
 
Народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко під час виступу наголосив на тому, що вороги України й до сьогодні бояться ідей та гасел Степана Бандери.
 
– Без Степана Андрійовича Бандери не було б України, адже він запалив мільйони сердець до боротьби – взяти в руки зброю та захищати рідну землю й свої сім’ї. Так робили наші діди у 40-х роках й своєю славою надихнули нащадків. На їхні звитягах, героїзми надалі виховували цілі покоління. Наші вороги й сьогодні борються проти Бандери, якого вже немає понад пів століття. В них досі тілом пробігають мурашки від самого слова «Бандера». Навіть після смерті Героя, вони бояться його ідей, гасел, мети – побудови самостійної соборної держави. Саме тому проти нас, бандерівців, й сьогодні ведеться боротьба. Ми бачимо, як вбивають людей з наші цінності, мову, ідеали. На наших очах сьогодні хочуть злити в небуття всі національні здобутки, досягнення Революції Гідності, смерті найкращих українських дочок та синів. Нашу історію хочуть перекреслити. Переслідують патріотів, добровольців, волонтерів, Героїв Майдану, а беркутівців, вбивців, злочинців – відпускають на волю. Сьогодні президент України Зеленський хоче зрівняти усіх – захисників України і сепаратистів, Героїв, волонтерів і прислужників Кремля. Нас хочуть позбавити національного забарвлення України. У головах очільника держави та сьогоднішньої влади, так званих «слуг Кремля», сидить Москва. Вони підривають державну незалежність України, нав’язують думки, які суперечать нашій національній ідеї. І тому боротьба сьогодні триває. Ми не можемо опустити руки,  зазначив Михайло Головко.