На Шумщині встановили пам’ятний знак воїнам УПА (фото)

Опубліковано в Соціум 17.10.2018
Напередодні Покрови, на честь створення Української повстанської армії у Шумську встановили та освятили меморіальний знак, присвячений борцям за волю України.

Борці за волю України – це приклад сили та нескореності. Їхні подвиги і досі пам’ятають та несуть у свідомість підростаючого покоління.

Відтак, на честь 75-річчя створення УПА в Шумську, що на Тернопільщині, встановили та освятили меморіальний знак. На якому викарбували славетні імена: Є. Коновалець, Р. Шухевич, І. Климишин, В. Процюк, М. Ткачук, В. Андрійчук.

Пам’ятний хрест на вершині пагорба встановили за ініціативи Аркадія Ткачука та завдяки сприянню народного депутата України від фракції ВО «Свобода» Михайла Головка. Нардеп вважає, що борці за волю й незалежність – воїни УПА, які змінювали хід історії своєю силою духу та жагою до перемог, повинні залишатися у пам’яті кожного свідомого українця.

– Вони віддали свої життя для того, щоб ми могли сьогодні молитися українською мовою, співати націоналістичних пісень, ходити у вишиванках та говорити «Слава Україні!». Саме наші вояки розуміли свою велику мету. Вони хотіли волі для України. Тому це боротьба не одного року, а цілих поколінь. І їхня жертва не повинна бути марною, – підкреслив Михайло Головко.

Чин освячення пам’ятного знаку провів Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, який спільною молитвою разом з отцями, громадою, молоддю, ветеранами української повстанської армії, українсько-російської війни вшанували пам’ять героїв.

До слова, патріотичний дух громади піднімали піснями збаразькі ветерани ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, молоді й дитячі колективи. Також учасників заходу пригощали смачним солдатським обідом на польовій кухні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.