Про переваги і термін експлуатації бітумної черепиці

Опубліковано в Економіка 17.09.2024

Бітумна черепиця завдяки своїй гнучкості дає змогу уникнути великої кількості відходів покрівельного покриття, що лишаються в кінці монтажу покрівлі. Цей факт робить її привабливим вибором для тих, кому потрібно облаштувати дах складної форми. Якщо дах має елементи округлої чи конусоподібної форми, всі фахівці радять обирати гнучке покриття. Будстрой також вважає найкращим рішенням обрати в такому випадку бітумну черепицю, бо окрім гнучкості це покриття дає ще ряд переваг використання.

Переваги, які надає використання бітумної черепиці

Гнучка черепиця має достатньо переваг, які оцінити може на власному досвіді домовласник. Такими перевагами є:

  • Довга служба. В роках це може бути 20-50 років, що вважається тривалим терміном для такого будівельного матеріалу, як гнучка черепиця.

  • Міцна основа. Гонти матеріалу витривалі і не рвуться, не протікають та не деформуються під навантаженнями.

  • Гарний вигляд. Естетика покрівлі із бітумної черепиці не потребує реклами, адже вона дійсно виглядає неперевершено і вишукано.

  • Мала вага. Це сприяє легкому монтажу, немає потреби у зміцненні кроквяної системи та й загалом виріб не створює великого навантаження на каркас дахової конструкції.

Будстрой, як компанія з великим досвідом у сфері продажу покрівельних матеріалів, зібрала для своїх клієнтів бітумну черепицю з найкращими показниками якості та від виробників з бездоганною репутацією. Ми знаємо, як важливо облаштувати дах якісним та інноваційним покрівельним покриттям, тому продаємо тільки найкращу продукцію.

Що впливає на термін служби бітумної черепиці

Використання бітумної черепиці може тривати десятиліттями, але часто виникають фактори, що спричиняють зменшення функціональності покриття або взагалі роблять його не придатним до подальшої служби. Про вплив на термін експлуатації виробу можна говорити, враховуючи два етапи:

1.Момент купівлі та монтажу.

На даному етапі впливати на тривалість служби даху буде набір характеристик бітумної черепиці, в особливості якість основи та захисних складових. Також має вагомий вплив і те, як було змонтовано покрівлю :

  • чи дотримувались будівельники технології укладання покриття,

  • чи були використані всі обов’язкові складові для такої конструкції.

2.Етап безпосередньої експлуатації.

Тут мова вже йде про умови використання матеріалу – як кліматичні, так і технічні, тобто:

  • наскільки вдалим був проект даху,

  • чи виконуються мінімальні заходи по обслуговуванню покрівлі,

  • чи ведуться роботи по очищенню покрівлі від бруду та сміття, обробці бітумної черепиці спеціальними засобами.

Звісно факторів впливу багато, тому і неможливо назвати термін служби бітумної черепиці, який може мати будь-яка продукція – у кожної він свій і залежить від перерахованих обставин.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.