Місцеві скарбниці Тернопілля отримали понад 252 млн грн плати за землю

Опубліковано в Економіка 19.09.2019
Впродовж січня-серпня 2019 року платники податків сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 252,2 млн грн плати за землю.

Це перевищило очікувані надходження на 18,9 відсотків. Відтак бюджети додатково отримали трохи більше 40 млн гривень, повідомили у . сектор комунікацій Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Майже 76 відсотків сплати цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони сплатили з початку року 191,1 млн грн плати за землю, що на 40,1 млн грн більше, ніж очікувалось. Порівняно з минулорічними надходженнями цьогоріч сплата зросла на 38,8 млн гривень.

Фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 61,1 млн грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст платежу склав 3,5 млн гривень.

Вважаємо за доречне нагадати, згідно з нормами Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юрособи – платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня 2019 року та  подають податкову декларацію на поточний рік до органів фіскальної служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Це звільняє від обов'язку подавати таку звітність щомісячно.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.