За нерухомість на Тернопільщині сплатили майже 2,6 млн гривень

Опубліковано в Економіка 21.06.2019

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – один із основних платежів, який наповнює місцеві скарбниці, оскільки спрямовується туди в повному обсязі.

Сплачують його фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Ставки податку встановлюють органи місцевого самоврядування своїми рішеннями, повідомили у секторі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Впродовж січня-травня 2019 року суб’єкти господарювання Тернопільщини сплатили 2 млн 594,4 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це перевищило очікувані надходження на 815,4 тис. грн або 45,8 відсотка. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата цього платежу зросла на 983,3 тис. гривень або плюс 61 відсоток.

Понад 68 відсотків податку на нерухомість сплатили юридичні особи. Тож вони спрямували до місцевих скарбниць 1 млн 774 тис. грн платежу, а це на 870,4 тис. грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Фізособи сплатили 820,4 тис. грн податку, що перевищує відповідні надходження минулого року на 112,9 тис. гривень.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.