У ТНЕУ започаткували І Регіональну школу земельного права та агробізнесу

Опубліковано в Економіка 05.10.2018
На базі юридичного факультету ТНЕУ 29 вересня за підтримки декана Сергія Банаха стартувала І Регіональна школа земельного права та агробізнесу. Ідея започаткування такої школи виникла ще у травні минулого навчального року. Ціле літо тривала підготовка щодо її реалізації, результатом якої стало створення нового формату для одноденного інтенсиву.

 – Через велику кількість заявок реєстрацію довелося призупинити за 10 днів до початку відкриття. Учасниками Школи стали не тільки студенти, а й уже досвідчені юристи та викладачі з різних областей України: Харківської, Одеської, Київської, Вінницької, Хмельницької, Львівської, Чернівецької, Тернопільської, –  розповіла організатор заходу, доцент кафедри цивільного права і процесу Ольга Зигрій.

Зважаючи на те, що агробізнес невпинно прогресує та відкриває неймовірні перспективи, а земельні питання щороку посилюють потребу в обговоренні та вивченні, у програму Регіональної школи було закладено ряд дискусійних питань.

Детально розглянути та допомогти студентам у вивченні всіх тонкощів земельного права та агробізнесу –  стало основною місією майже 10 спікерів-практиків.

Участь в обговоренні взяли професіонали, зокрема Володимир Макух – юрист, директор землевпорядної організації «Zenith Expert» та ТОВ «Правник Експерт», м. Тернопіль, який виступив із темою доповіді: «Регулювання земельного банку. Державна реєстрація права власності та інших речових прав на земельну ділянку».

 Профатіло Галина – юрист, ТОВ «АГРОТРЕЙД-ВИРОБНИЦТВО» групи аграрного холдингу «АГРОТРЕЙД», лектор Інституту права, технологій та інновацій, м. Харків, яка розповіла про «Недійсність договору оренди земельної ділянки: алгоритм розробки стратегії захисту інтересів компанії». 

– Завдяки креативному підходу та  відкритому спілкуванню учасники заходу повинні надовго запам'ятати набуті унікальні знання у галузі земельного права та агробізнесу. Адже під час цієї зустрічі вони мали змогу більше дізналися про проблеми та механізми їх вирішення та стати на крок ближчими до вершини професіоналізму.  Окрім цього, студенти завели нові цікаві знайомства з такими ж молодими та амбіційними юристами-початківцями, поспілкувалися у дружньому колі однодумців, – зазначила Ольга Зигрій.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.