«Пропаганда казала росіянам, що ми головорізи та сатаністи»: інтерв’ю з тернопільським ветераном Артемом Комісарчуком (відео)

Опубліковано в Війна Автор  soroka 18.10.2024
Новим гостем програми «Тернополяни» став ветеран російсько-української війни Артем Комісарчук.

У 2014 році чоловік брав участь в антитерористичній операції, потрапив у полон разом із побратимами під Іловайськом. Вже у 2022 знову пішов на фронт і під час виконання бойового наказу отримав важке поранення ноги, через яке медикам довелося ампутувати кінцівку.

Про полон, важке поранення, проблеми інклюзії, дні на межі життя та смерті Артем розповів ведучому програми Сергію Сінкевичу.

– У 2014 та 2022 роках я добровільно прийняв рішення йти на цю священну війну для мене. Це мій вибір, я несу за нього відповідальність,  зазначив Артем Комісарчук.

У полоні чоловік пробув понад рік. Пригадує ті важкі дні у російській неволі.

– Перший час це була агресія, жорстокість, незрозумілі, допити, побої. Коли вже почали спілкуватися, пройшло 3-4 місяці, в нас почали бачити людей. Ворог зрозумів, що ми не елітні війська НАТО, не головорізи, а звичайні люди. Тоді до нас почали прислухатися. Причиною всього була пропаганда. Їм говорили, що вони воюють проти сатаністів, дітоїдів, ґвалтівників старших жінок і тому подібне, – пригадує Артем Комісарчук.

6X7A3205.jpg

Що стосується повномасштабної війни, то Артем давно знав, що росія піде далі.

– Після полону я адаптовувався до цивільного життя, але знав, що рф не зупиниться на двох областях. Я казав дружині, що буде повномасштабна війна, тож треба готуватися. У мене вдома давно був складений рюкзак з речами першої необхідності. 24 лютого я взяв його і вийшов з дому, це було миттєве рішення, – наголосив ветеран.

Після численних операцій та ампутації ноги зараз чоловік готується до протезування. Каже, жити з однією ногою надзвичайно складно, адже умов для людей з інвалідністю у Тернополі немає.

– Я балансую на одній нозі, як фламінго. Півтора року взагалі не вставав і не сідав. Коли повернувся до рідного дому, почав порівнювати себе з собою колишнім. Зараз перейти в іншу кімнату, сісти чи прийняти ванну – проблема. Психологічно важко бути залежним від дружини, не бути для неї опорою, а шукати опору в ній. Як чоловік я маю дбати про свою сімю, а зараз це неможливо фізично, і це ламає. Але є надія на протез. Сподіваюся, тоді я скажу дружині: «Кохана, видихни!» –підсумував Артем Комісарчук.

Більше – у нашому інтерв’ю.

6X7A3192.jpg

6X7A3204.jpg

6X7A3217.jpg

6X7A3228.jpg

Прокоментувати:

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.