У Білецькій громаді попрощалися з Богданом Маленьким, який загинув в боях за Україну

Опубліковано в Війна Автор  soroka 19.09.2024

18 вересня жителі Білецької громади провели в останню дорогу загиблого захисника України Маленького Богдана Романовича.

Богдан Маленький, 17.08.1967 року народження, був головним сержантом протитанкового взводу роти вогневої підтримки 3-го батальйону оперативного призначення військової частини 3028 (14 бригада оперативного призначення «Червона калина» Національної гвардії України). Загинув 5 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області внаслідок мінометного обстрілу. До мобілізації був працівником Тернопільського національного медичного університету імені І. Горбачевського, розповіли у громаді.

Помолитися за спочилого Героя зібралися рідні та близькі, друзі та побратими, односельчани та жителі усієї громади.

«Смерть вирвала з наших рядів справжнього патріота і громадянина, мужнього, рішучого бійця… Богдан під час військової служби не шукав легких шляхів, завжди був готовий брати на себе усю повноту відповідальності у будь-яких умовах бойової обстановки. Його відрізняли надзвичайно високі якості достойного військовослужбовця…», такими словами до похоронної громади звернулись побратими Героя із Національної гвардії України, зачитуючи Пам’ятний лист.

Після прочитання Євангелія зі словом проповіді до присутніх звернувся парох села Чистилів отець Орест Каспрук. Він зазначив: «Ми проводжаємо до вічності воїна Богдана у час посвяття Воздвиження Чесного Хреста. Як Христос помирав на Голгофі за наші гріхи, так і воїн Богдан віддав своє життя за нас, щоб ми вільно жили на рідній землі. Коли прийшов час, він без тіні сумніву вступив до лав збройних сил, що захисти Україну…».

Отець наголосив, що парафія святого архистратига Михаїла втратила доброго парафіяни, що завжди спішив до церкви з’єднатися із Богом у Святих Тайнах.

Вічна пам'ять та слава Герою!

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.