40 днів, як загинув «Норд»: у Тернополі відбувся вечір пам’яті «сталевого» командира (фото)

Опубліковано в Війна Автор  soroka 17.05.2024
Учора в Тернополі відбувся вечір пам’яті легендарного військового, командира «Сталевої сотні» Сергій Коновала («Норда»).
 
Захисник загинув 6 квітня біля міста Часів Яр на Донеччині. На 40 день після смерті «Норда» у тернопільському «Домі Ветерана» зібралося чимало людей – рідні, друзі, побратими та посестри. Вони розповідали історії з життя воїна та ділилися спогадами про те, яким він був.
 
Дружина загиблого воїна, волонтерка Ольга Коновал каже, анонсувала вечір пам’яті у соцмережах, аби міг прийти кожен, кому цінний зв'язок із «Нордом» та їх сім’єю.  
 
– Мені було важливо, щоб у цей день зібралися найрідніші та найближчі. Не просто прийшли на службу в храм і побігли на роботу, а згадали Сергія так, як би він сам цього хотів. Сергій точно оцінив би такий нестандартний підхід. Дуже важливо було провести цей пам’ятний вечір саме тут, у «Домі Ветерана». Це приміщення – його дітище. Він робив все, щоб тут було багато людей, зокрема молоді,– зазначила Ольга Коновал.
 
Нагадаємо, саме Сергій Коновал є одним із засновників «Дому Ветерана». Над його облаштуванням він почав працювати ще у 2019 році.
 
Під час АТО «Норд» боронив Україну від окупантів у Пісках. З початку повномасштабного вторгнення брав участь у визволенні Києва, Харкова, воював на різних напрямках Донеччини.
 
Під час вечора пам’яті побратими Сергія розповіли, що він був надзвичайно добрим та хоробрим командиром, який ніколи не ховався за спинами своїх бійців.
 
– Якщо починати розповідати щось про «Норда», то треба переказувати все моє життя. Мабуть, не було ні дня, щоб ми не проводили час разом. Усі свої збори ми починали з заповіді українського націоналіста «Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї». Так і відбулося, на жаль! «Норд» був, як бульдозер. Як би важко не було, Сергій ніколи не жалівся. Це – людина-стержень. Дуже добрий, але водночас дуже міцний духом. Ми втратили справжнього Героя і людину, на яку потрібно рівнятися!  наголосив військовий Роман Безкостий («Зелений»).
 
У «Норда» було багато планів та мрій, але після перемоги він насамперед збирався відвідати могили всіх своїх побратимів, розповіла Ольга Коновал.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.