У селі Велика Лука сотні людей попрощалися з Миколою Федірком, який загинув в боях за Україну (фоторепортаж)

Опубліковано в Війна Автор  soroka 23.04.2024
У селі Велика Лука Великоберезовицької громади попрощались з 43-річним Героєм Миколою Федірком.
 
Сотні людей провели захисника в останню земну дорогу – рідні, друзі, колеги, побратими, односельчани.
 
Микола Федірко захищав Україну від ворога вже давно. З 2014 по 2016 рік брав участь в АТО. На початку повномасштабного вторгнення без вагань знову пішов боронити українську землю від окупантів. Микола Федірко не раз був пораненим, та знову і знову повертався у стрій. Через це побратими називали його «безсмертним». До війни працював у компанії Fungi Farm.
 
Життя Героя обірвалося 17 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.
 
– У ці дні на Хресних Дорогах ми роздумуємо про страждання Христа. Ще більший сум приймає наше серце, нас розриває зсередини, бо сьогодні проводимо із цього світу близьку нам людину – сина, брата, друга, колегу, односельчанина, нашого Героя Миколу. Він віддав своє життя за кожного українця. Господь тут, на землі, обирає собі тих синів, які стають нашими ангелами-охоронцями, які йдуть в ЗСУ, займаються волонтерством, сумлінно виконують свою працю, борються з цією диявольською ненавистю молитвами у храмах. Ці люди – наші охоронці, яких вибрав Господь, щоб нести свою любов– зазначив настоятель церкви Архистратига Михаїла села Велика Лука.  
 
У Миколи залишились мати, батько, двоє братів та сестра.
 
Щирі співчуття рідним та близьким!
 
Вічна пам'ять!
Вічна Слава Герою!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.