Фартух кондитера змінив на піксель: 24-річний Ярослав Малишко з Лановеччини захищає Україну

Опубліковано в Війна Автор  soroka 23.02.2024

Ярослав Малишко із села Лопушне, що на Лановеччині, змінив кондитерський фартух на військову форму.

Хлопець закінчив училище ресторанного сервісу в Тернополі, потім був бакалаврат у політехнічному.

На всі канікули Ярослава брали на роботу в пекарню. Він тільки на практику прийшов, а його через тиждень у зміну поставили. Сам навіть торти пік. З третього курсу училища на себе заробляв. За професією Ярослав пекар кондитер. На технолога не довчився, взяв академвідпустку і пішов в армію восени 2021 року.

А в лютому 2022-го розпочалася жорстока війна. Свій день народження 1 березня хлопець зустрів в окопі на передових позиціях активного фронту, пише «Голос Лановеччини».

Минулого року Ярослав підписав контракт. До нині служить у 23 бригаді НГУ “Хортиця”. Разом з ним – його ровесники і молодші за них. Є хлопці з Харківщини. Самі собі замовляють і купують необхідні речі. А перед виходом на “нуль”, як каже пані Галина Малишко, він завжди переводить їй кошти, якщо є на картці. А цього разу скинув і наступного дня просив повернути, бо треба купити тепловізор. Таким чином мама і дізналася про потребу бійців підрозділу сина. Ярослав і з дитинства такий скромний, життєві питання вирішував сам, не просив сторонньої допомоги. А за два роки переписки з мамою була лише єдина відповідь: “В мене все добре”.

Ярослав з побратимами багато пройшли воєнних випробувань. Навіть жахіття полону. Це сталося в Енергодарі, коли росіяни захопили ЗАЕС, а їхня рота відбивала штурм окупантів. Була і позиція неподалік Бахмута.

Сьогодні хлопці продовжують захищати Україну. Перебувають на Запоріжчині.  

У вересні 2022 року Ярослав приїжджав у відпустку додому, то відвідав рідну школу. Був у відпустці на Різдво.

Хлопцям зараз дуже потрібні тепловізор і дрони, тож журналістка з Лановеччини відкрила збір.

Номер картки: 5168 7574 0793 5040.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.