Тернопільсько-Бучацька єпархія ПЦУ і обласна профспілка УБД та військовослужбовців відкривають волонтерський центр

Опубліковано в Війна Автор  soroka 13.02.2024

Новостворений центр об'єднає зусилля громадських та релігійних організацій з метою забезпечення необхідною підтримкою та ресурсами тих, хто захищає нас на передовій.

– Ми допомагаємо військовим з початку вторгнення, однак як такого центру у нас не було.  Спілкуючись з представниками профспілки та бачучи, скільки сил вони вкладають і скільком військовим допомагають, ми вирішили долучитися. Ми ініціювали збір допомоги в області серед парафіян та священослужителів, адже війна не закінчилась, вона триває і треба допомагати хто чим може, бо без цього ніяк, розповів архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон.

Завдяки цій спільній ініціативі військовослужбовці мають доступ до різноманітної підтримки та ресурсів, що сприяє підвищенню їхнього бойового духу та відчуття підтримки з боку суспільства.

– Ми вдячні Бучацькій єпархії Православної Церкви України та прихожанам за їхню допомогу. Наш волонтерський центр буде працювати наступним чином: церква централізовано збиратиме допомогу, члени профспілки сортуватимуть її по категоріях, а волонтери зможуть завантажитись необхідними ресурсами за запитом. Зараз наші волонтери 2-4 рази на тиждень вирушають на лінію бойового зіткнення, тож таке підсилення нам дуже на часі.  Вже сьогодні ми отримали більше 10 тонн допомоги: продукти харчування, маскувальні сітки, медикаменти та інші необхідні захисникам речі, – каже представниця профспілки, ветеранка російсько-української війни Уляна Білик.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.