Про «транспортну революцію» у Тернополі розповіли на всю Україну

Опубліковано в Відеоновини 21.11.2018

Про скандал, який виник у Тернополі між владою, перевізниками та тернополянами через шалене підняття тарифів на вартість проїзду у міському громадському транспорті розповіли на телеканалі «1+1» під час випуску новин ТСН.

Нагадаємо, не так давно у тернопільській мерії прийняли рішення підняти ціну за проїзд у маршрутках до 9 гривень та у тролейбусах до 8 гривень без «Файної картки». Це в свою чергу не на жарт обурило громаду Тернополя, оскільки якість громадського транспорту не відповідає новим тарифам.

Більше того, площа Тернополя зовсім невелика, зарплати - одні із найнижчих в Україні, а ціна за маршрутку/тролейбус – найвищі. Тому сотні тернополян влаштовували акції протесту під тернопільською міською радою, влаштували навіть декілька флешмобів - #Підвезу і #Пішки_на_роботу.

У зв’язку із такою «транспортною революцією», як її вже встигли охрестити столичні журналісти, владі Тернополя довелося відмінити рішення про підвищення цін за проїзд, на що по-своєму відреагували водії: влаштували протест та не виїхали на маршрути.

Після обговорень і з перевізниками, і з громадськістю у мерії прийняли рішення – з 20 листопада підняти тариф та відновити дворівневу систему оплати за проїзд: у тролейбусах – 5 грн. при розрахунку «Карткою тернополянина» або проїзним квитком, 6 грн. – при розрахунку готівкою або банківською карткою. У маршрутках – 6 грн. при розрахунку «Карткою тернополянина» або проїзним квитком, 7 грн. – при розрахунку готівкою або банківською карткою.

Паралельно влада пообіцяла мешканцям створити єдину комунальну транспортну компанію, яка надаватиме якісні послуги з пасажирських перевезень у Тернополі. А також - закупити за кошти від продажу будівлі колишнього готелю «Україна» муніципальний транспорт, що в свою чергу викликало чимало запитань у тернополян та активістів. Як нещодавно повідомили у міській раді, КП «Тернопільелектротранс» вже встиг через систему публічних електронних закупівель Prozorro  провести тендер на закупівлю 20-ти низькопідлогових автобусів марки MAN A21 для міських перевезень пасажирів. І все б нічого, однак, про нижчу вартість проїзду у нових «муніципальних маршрутках» - ані слова (при тому, що як правило чеський транспорт є беушним).

По темі:«Моя робота стане неприбутковою» - тернополяни обурені новими тарифами за проїзд

Фото: ТМР.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.