Колективи парафій Тернопільщини на грандіозному «Параді вертепів» покажуть кращі сценки

Опубліковано в Життя краю 05.01.2018

На цьогорічному «Параді вертепів», який відбудеться 21 січня 2018 в ТРЦ «Подоляни», виступлять колективи від різних парафій Тернопільської єпархій УПЦ Київського Патріархату. Зареєструватися для участі у внутрішньообласному заході мають право мистецькі об’єднання від понад трьохсот парафій єпархії.

За словами священика Олега Гаха, речника Тернопільської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, станом на сьогодні ще невідомо скільки саме творчих колективів візьмуть участь у заході, тому що парафії лише реєструються.

— Вже незадовго до самого «Параду вертепів» – приблизно за тиждень можна буде приблизно вказати на кількість учасників події. Хоча, як показує досвід проведення заходу за попередні роки, традиційна кількість залучених до параду – не більше 20-ти колективів. Від кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина та Єлени взяти участь у виступах на разі зголосилося 4 колективи. До того ж ми розмістили інформацію про захід та реєстрацію на сайті єпархії, тому я думаю, що швидким часом зареєструються і об’єднання з інших парафій, — поділився священик.

Олег Гах зазначив, що, на його думку, цьогорічна програма традиційного «Параду вертепів» не зазнає значних змін.

— Кожен творчий колектив – учасник заходу матиме власний сценарій виступу. Загальна програма параду, думаю, відповідатиме традиційній та складатиметься із кількох частин: привітання, вступної частини, безпосереднього виступу учасників, рішення журі і нагородження. Найкращий вертеп буде нагороджено почесними відзнаками й гарними заохочувальними подарунками, — каже Олег Гах.

Священик зауважив, що на сьогоднішній день зареєструватися для участі в черговому «Параді вертепів» можна у двох локаціях – по лінії комунікації ТРЦ «Подоляни» та лінії церкви.

Для реєстрації в заході, учасникам потрібно надіслати інформацію організаторам на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Інформація, яку повинні вказати колективи для реєстрації:

  • Громада якого населеного пункту (Назва села чи міста).
  • Назва парафії (Офіційна назва парафії).
  • Кількість учасників.
  • Побажання щодо часу початку виступу. (За домовленістю)

Фото: з відкритих жерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.