Діти-сироти Тернопільщини на різдвяно-новорічні свята матимуть родинне тепло

Опубліковано в Життя краю 29.12.2017

До благодійної акції «Запроси дитину з інтернату на свята у родину» долучилися десятки сімей з Тернопільщини, які у період різдвяних свят та канікул з 29 грудня 2017 по 12 січня 2018 року приймуть до себе дітей з інтернатних закладів.

Бережанська школа-інтернат, Тернопільський дитячий будинок для дітей шкільного віку і Новосільська школа-інтернат – три заклади, діти-сироти з яких захотіли побувати в сім’ях в період новорічно-різдвяних свят. Долучитися до акції могли дітки віком від 6 років.

Як зазначила психолог-волонтер БФ «Майбутнє сиріт» та координатор благодійної акції Ірина Вакалюк, сім’ї, котрі також виявили бажання подарувати дітям тимчасову родину, для участі в акції повинні були попередньо зареєструватися з 15 листопада до 15 грудня.

— Після реєстрації претенденти, які бажають прийняти до себе дитину, мали підготувати низку документів: довідку про несудимість чоловіка та жінки, довідку про те, що кандидати не перебувають на обліку в психлікарні, наркодиспансері й, звичайно ж, акт обстеження умов проживання сім’ї. Перевірку умов безпосередньо здійснює Служба у справах неповнолітніх та дітей ТМР. Залежно від того, в якому районі проживають кандидати, вони можуть виробляти документи та звертатися в службу за місцем проживання. Після подання паперів з боку претендентів, служба повинна видати дозвіл, що вона не має заперечень на прийняття дитини в сім’ю, — поділилася Ірина Вакалюк.

Пані Ірина зазначила, що мета акції «Запроси дитину з інтернату на свята у родину» – по-перше чергу, допомогти дітям-сиротам з інтернатних закладів відчути сімейний затишок, тепло в сім’ї, дати можливість діткам познайомитися із родинними звичаями. По-друге – привернути увагу громадськості до проблеми сирітства, того, що не всі діти, які перебувають в інтернатних закладах, мають можливість бачити повноцінні сім’ї, бачити всі традиції новорічно-різдвяних свят.

Ірина Вакалюк також розповіла, що для сімей вона підбирає дітей, враховуючи насамперед вік дитини.

— Якщо в родині вже виховуються дітки певного року, наприклад, це дівчатка віком 11-12 років, то я також стараюся підбирати в сім’ю дитину більш-менш такого віку. Адже з однолітками, як правило, краще налагоджена комунікація, є спільні інтереси. До того ж, батькам буде простіше спілкуватися дитиною, оскільки вони вже мають досвід виховання діток з такого біологічного віку, — зазначила координатор благодійної акції.

Ірина Вакалюк додала, що цього року БФ «Майбутнє сиріт» зорганізував таку акцію вперше. За словами дівчини, 6-7 років тому їхній фонд долучався то подібного заходу спільно з МГО «Братерство сиріт» і їхня акція мала багато позитивних результатів. Саме завдяки благодійному заходу багато сімей могли всиновити чи взяти під опіку таких дітей.

 Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.