Унікальної краси вироби зробили для виставки тернопільські діти з особливими потребами

Опубліковано в Життя краю 13.12.2017

Чудове намисто з бісеру, свічки із парафіну, домашнє мило, які виготовили люди з майстерні «Вертеп», можна було побачити 9 грудня на виставці-продажу в ТРЦ «Подоляни».

Авторами представлених на експозиції виробів є тернополяни з особливими потребами віком від 16 до 56 років. «Особливі друзі» (так називають людей з особливими потребами працівники майстерні) працюють над виготовленням цих речей у майстерні «Вертеп», яка розташована при церкві Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького.

Взялася експонувати і продавати витвори людей «незвичайної» майстерні волонтерка Олександра Д., яка вже 4 роки допомагає друзям збувати їхні речі.

- Колись мені подарували дуже гарне намисто ручної роботи, яке зробили саме люди з «Вертепу». Мені настільки сподобалася прикраса, що я придбала такі ж коралі сестрі та подрузі. З того часу я розпочала співпрацювати з майстернею: домовляюся із певними установами, закладами Тернополя, чи можна в них виставляти вироби, приношу туди роботи діток та людей з особливими потребами та експоную чи продаю роботи. Наприклад, сьогодні з 13:00 по 18:30 я провела в «Подолянах» виставку-продаж. Протягом цих годин мені вдалося вторгувати понад 800 гривень. Вважаю власну роботу не марною, адже майстерні потрібно допомагати – "друзі" в будні створюють багато чудових виробів, а збувати їх не мають де, - розповіла волонтерка Олександра Д. (тернополянка попросила не називати її прізвища прим. авт..)

Пані Олександра зазначила, що кошти, які були виручені від продажу робіт, знову повертаються в майстерню «Вертеп». За ці гроші координатори установи закуповують матеріали, з яких "друзі" виготовляють вироби. Певна сума також йде на закупівлю продуктів харчування, з яких працівники майстерні готують людям щоденно обіди.

Волонтерка також зазначила, що для того, аби виготовляти своїми руками такі гарні речі, які виробляють вихованці з «Вертепу», потрібно мати неабиякі здібності.

- Хоч про цих діток кажуть, що вони – «незвичайні»,  я, навпаки, вважаю, що "друзі" є особливими – мають унікальний дар від Бога. Навіть здорова і повноцінна людини не зуміє так гарно попрацювати над коралями, образками, писанками чи декором, як наші люди з «Вертепу». Я дуже рада, що в нашому місті діє майстерня, адже там працівники не тільки допомагають людям з особливими потребами, турбуються про них, але й навчають потрібним речам та дають змогу діткам розкрити власнім унікальні здібності, - зауважила Олександра Д.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.