Тернополянка Ліля Проць розповіла про шість днів життя в Туреччині

Опубліковано в Життя краю 23.11.2017

У Тернопільській книгарні «Є» громадська діячка, спортсменка, тренер Лілія Проць у рамках проекту «Мандри» розповіла про свою шестиденну захоплюючу подорож до Туреччини.

За словами Лілії, її поїздка до Стамбулу була спонтанною, а не заздалегідь запланованою.

- У мене є одна знайома сім’я українців, які живуть в Туреччині. На літні канікули вони завжди приїжджають до Тернополя. Так склалось, що вони віддали свого онука в мою дитячу школу «Дивосвіт». Так ми й познайомились. До Тернополя вони приїжджали вже два літа підряд, а цього року й мене запросили в гості. Звичайно, сумніви перед поїздкою все-таки були, адже Азіатські країни для нас таке своєрідне табу, але я все ж наважилась, – поділилась мандрівниця.

За словами Лілії, перед подорожжю вона наперед склала кошторис. Вартувала поїздка приблизно 10 тисяч гривень. Квитки коштували по 42 долари туди і назад.

– Я дуже довго шукала собі компанійку, аби не їхати наодинці. Спочатку пошуки не давали ніяких результатів, а потім погодилась журналістка Ірина Скоробогата. Так ми й подорожували вдвох. Взагалі Стамбул дуже вразив мене масштабами – там проживає 17 млн мешканців. Клімат там насправді не такий, як ми всі думаємо. Мені під фото друзі писали, чому я в куртці одягнута. Насправді, Стамбул – це як Київ, а Анталія – як Крим. Тому, зрозуміло, що клімат там дещо відрізняється у різних куточках, – додала пані Лілія.

Лілія Проць розповіла, що при вході у кожен супермаркет, музей чи метро людей перевіряють. Причиною цього стало декілька терактів у Стамбулі. Також у кожному музеї можна придбати перекладач. Щодо транспорту, то в Туреччині діють проїзні картки, які потрібно поповнювати на певну суму.

– Під час подорожі ми також відвідали гарем – місце, де живе Султан зі старшою та молодшою дружиною, мамою та дітьми. Інтер’єр цієї будівлі дуже вразив – золотисті кольори, вишукані люстри та коври. Дуже цікаво було відвідати Голубу мечеть. Перед входом туди усі повинні обов’язково помити ноги. Чоловіки та жінки моляться окремо. Турки та туристи також заходять окремо один від одного, – поділилась враженнями спортсменка.

Лілія Проць додала, що кожному, хто вирішив поїхати до Туреччини, варто відвідати такі відомі місця: Айя Софія, Галата башта, Голуба мечеть, резиденція сулейманів, Сулеманія, Босфор та багато інших.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.