Дуже відверту виставу презентують у Тернопільському драмтеатрі

Опубліковано в Життя краю 04.11.2017

У Тернопільському академічному обласному театрі імені Т. Г. Шевченка відбудеться прем’єра п’єси А. Сарамоновіча «Гормон кохання, або Тестостерон» у перекладі О. Ірванця.

Як розповідають організатори, вистава буде дуже інтригуючою та дещо відвертою. Сім чоловіків «розберуть на мікроелементи» жінок та з іронією роздумуватимуть над проблемами стосунків з ними. Актори жартома зізнаються, що в один коктейль під назвою «Тестостерон» вони змішають інтим, гроші, брутальність, любов та ніжність.

– Зараз нам дуже важливо витримати баланс між тим, які вистави ставити. Необхідно здійснювати і такі постановки, на яких можна щось заробити, і такі, у яких зберігалась би виховна ідея. Ми вирішили взяти до репертуару «Гормон кохання, або Тестостерон», оскільки такої креативної вистави в Україні ще не було. Вперше її презентують саме у Тернополі, – поділився директор та художній керівник Тернопільського драмтеатру Борис Репка.

Особливістю п’єси є те, що другорядних героїв там немає. Усі персонажі – різні. Вони не завжди прості, з почуттям гумору та зі своєю любовною інтригою. Музичним оформленням до вистави стали пісні гурту «Друга ріка».

– Хоч на сцені діють сім чоловіків, які будуть частково брутальними, але в результаті все зведеться до любові. Сюжет має детективне забарвлення з різноманітними комічними ситуаціями. Вистава викличе у глядачів багато емоцій, думаю, що позитивних. Це драматургія високого ґатунку з відмінним перекладом Ірванця. П’єса змусить усіх веселитись та відкриє секрети взаємостосунків чоловіків та жінок. Ці речі неоднозначні, але такі знайомі нам усім, – розповів режисер Тернопільського обласного драматичного театру В’ячеслав Жила.

Борис Репка зазначив, що тернопільська публіка є трохи «цнотливою», тому не зрозуміло, як вона сприйме відвертість. Водночас, за словами організаторів, вистава буде своєрідною школою та випробуванням для акторів – вони навчаться нести таку тему і ніжно, і брутально.

 

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.