У тернопільському "Франс.уа" відкрили куточок для книголюбів

Опубліковано в Життя краю 27.09.2017

У рамках бібліотечного фестивалю «Бібліотечний тренд ФАЙНОГО МІСТА», що стартував у Тернополі сьогодні, 27 вересня, у кав’ярні-пекарні «Франс.уа» відкрили книжкову полицю «Хрустка, свіжа, запашна книжка до кави».

Відомі тернопільські письменники подарували свої книги для того, аби тернополяни могли їх почитати за чашкою запашної кави, а потім повернути. Гості кав’ярні матимуть змогу насолодитись книгами Ірини Мацко, Валентини Семеняк та інших письменників, а також книгами, які подарував директор видавництва «Богдан» Богдан Будний.

Власники «Франс.уа» розповіли, що одразу погодились на пропозицію розташувати у своїй кав’ярні книжкову полицю і надалі готові допомагати ініціаторам втілювати подібні проекти.

– Бібліотека не є зараз тим, чим були ці установи у 19-20 столітті. Зараз логіка їхньої діяльності зовсім інша. Ми знаємо, що, на жаль, в силу закономірного розвитку людства змінюється спосіб сприйняття інформації. Зараз спостерігається така тенденція, що людина хоче отримати максимум інформації за мінімальний час. Цей спосіб не розвиває людину, а робить з неї певного накопичувача інформації. Книга залишає простір для фантазування, креативності. Вона розвиває інтелектуальний капітал людини, її здібності, таланти. Варто зауважити, що українці зараз є однією із найбільш інтелектуальних націй планети. Ми можемо це втратити, якщо піддамося тенденціям, які на нас звалились, – зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Користуючись нагодою, Леонід Олексійович подякував письменникам та бібліотекарям за те, що вони виконують таку важливу місію – передають інформацію та дають своїм читачам імпульси для натхнення.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.