Тернопільські борці греко-римського стилю привезли «срібло» зі змагань у Харкові

Опубліковано в Життя краю 25.09.2017

Днями у Харківському «Локомотиві» відбувся Командний Чемпіонат України з греко-римської боротьби, присвячений пам’яті ЗТУ В. М. Жменько.  Участь у чемпіонаті взяли вихованці тернопільської ДЮСШ з греко-римської боротьби 2002-2003 рр. народження. Юнакам вдалось посісти друге місце.

Загалом за першість у чемпіонаті позмагались 13 команд, а це – 150 учасників. З Тернополя на змагання приїхали 12 юнаків, десять – основних гравців та двоє – додаткових.

Участь у змаганнях могли взяти лише ті області, чиї команди зайняли з 1 по 12 місце у турнірі, що відбувався в місті Берегово.

– Я бачив нашу команду перед від’їздом. Коли зайшов до спортзалу, то одразу побачив їхній командний дух. Вони зібрались всі разом, послухали налаштування і поводились як одна спільна команда. Чемпіонат дуже об’єднав хлопчиків, вони вболівали один за одного. Кожне коло спостерігали один за одним і рахували очки. В особистій першості можна виграти, а в командній – програти. Навіть у боротьбі за вихід у фінал був переломний момент, коли наші менші вигравали, а середні – програли. Якщо б ми одну сутичку програли десь там всередині, то могли б не виграти, – поділився суддя міжнародної категорії зі спортивної боротьби Олег Собчук.

За словами пана Олега, кожного дня тренери проводили наради, розповідали дітям, як поводити себе на килимі. Суддівство було дуже об’єктивним, підібраний професійний склад.

Майстер спорту Володимир Лучанко розповів, що всі учасники були поділені на три групи по три команди та ще одну, у якій було 4 команди. Тернопільські юнаки боролись у третій групі. Спершу їм вдалось виграти у поєдинку з Миколаєвом. У другому турнірі борці виграли у рівненської команди. Потім юнаки вибороли перемогу у команди з Харкова. За вихід у фінал вихованці тернопільської ДЮСШ з греко-римської боротьби змагались з Дніпропетровськом, а у фінальній частині – з командою Донецька.

– Зараз покоління показує, що є діти з якими можна йти на боротьбу. Відбулась зміна поколінь. Якщо вони будуть рости в одній команді, то буде успіх, – додав Олег Собчук. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців
Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.