На місці знайденої вибухівки в центрі Тернополя встановлять макет Парафіяльного костелу

Опубліковано в Життя краю 06.09.2017

Вибухівка, яку вчора випадково виявили поблизу пам'ятника С.Крушельницій під бруківкою, виявилась артилерійським снарядом часів Другої світової війни.

Як повідомляють в прес-службі ДСНС України в області, калібр виявленого боєприпасу  становить 76 міліметрів, а для безпечної ліквідації снаряду на місце події оперативно направили фахівців групи піротехнічих робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

До слова, на місці, де виявили вибухонебезпечний предмет велися відповідні роботи для подальшого встановлення вуличного макету тернопільського Парафіяльного костелу. Офіційне відкриття пам'ятки відбудеться вже 10 вересня.

Створити подібний макет захотів краєзнавець Тарас Циклиняк ще три роки тому. Ідеєю зацікавились та долучились до реалізації такого проекту меценати – родина Маслівців та Дігаїв; живописець та скульптор – Дмитро Мулярчук; Володимир Кріса - автор макету; Борис Солонін - архітектор. Міська рада взяла на себе роботи з облаштування основи під макет.

Світлина від Тараса Циклиняка.

Фото макету взяте із соціальної мережі facebook.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.