Інтерактивна карта комунального майна незабаром з'явиться у Тернополі

Опубліковано в Життя краю 09.08.2017

Журналісти, представники влади та громадськості Тернополя зустрілись вчора, 8 серпня, для обговорення питання відкритих даних. Круглий стіл на тему: «Прозорість влади: новітні рішення на основі відкритих даних» відбувся в Тернопільському прес-клубі за участі представників групи компаній MagneticOne, Центру громадського контролю «Дій» та міського голови Сергія Надала.

До кінця серпня у Тернополі планують створити інтерактивну карту комунального майна міста, яка стане важливим інструментом для забезпечення прозорості органів влади. Карту створять на основі відкритих даних, які оприлюднять органи місцевого самоврядування, а також доповнять її оцифрованим фотоматеріалом.

Як повідомив координатор Центру громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі Василь Томчишин, на карту будуть нанесені 1250 об’єктів, які перебувають на балансі певного управління комунального підприємства, окрім асфальтових покриттів, бруківки та парканів, оскільки вони будуть дещо «засмічувати» карту. Для того, аби зекономити бюджетні кошти, фотографуванням будуть займатись волонтери. Загалом на реалізацію проекту з міського бюджету виділять до 50 000 гривень. До слова, створення аналогічної інтерактивної карти обійшлось Миколаївській міській раді у 400 000 гривень.

«Ця робота не є роботою одного дня. Вона потребує системного завантаження багатьох даних, підключення великої кількості людей. Ми зробили у цьому напрямку вже перші кроки. Тернопіль – одне із перших міст, які долучились до програми «Прозоро». Також у нас діють програми «Відкритий бюджет», «Громадський бюджет», «Відкрите місто» та низка інших відкритих даних, які може побачити кожен. Я хочу подякувати компанії MagneticOnе та Центру громадського контролю «ДІЙ!», адже вони доклали до втілення цього проекту титанічних зусиль», – зазначив міський голова Сергій Надал.

Загальний вигляд інтерактивної електронної карти комунального майна представила директор MagneticOne Municipal Technologies Катерина Бігняк. Вона повідомила, що карта являтиме собою набір розташування різних комунальних об’єктів, як простих, так і стратегічних. Буде вказано адресу, інформацію про будівлю, балансоутримувача, термін закінчення договору, план будівлі тощо. Для того, щоб ефективно управляти комунальним майном, на карті буде зазначено і орендарів, і боржників.

Коли проект буде втілено, управління комунального майна надасть уповноважену людину, яка буде користуватись внутрішнім кабінетом та вносити зміни на карту. Окрім цього, ще одна людина від Центру громадського контролю «Дій!» буде допомагати впоратись із цією роботою.

Менеджер з комунікації Мережі центрів громадського контролю «ДІЙ!» Юлія Решітько розповіла, що до кінця вересня у Тернополі буде повністю розроблена стратегія відкритих даних. Для цього проведуть аналіз даних, які продукує міська влада та комунальні підприємства, визначать їхню якість. Також організація «ДІЙ!» проведе опитування стосовно того, які набори даних хочуть бачити тернополяни.

«Далі працюватимемо над тим, щоб усі зацікавлені фахівці зробили максимальну роботу для того, аби відкрити максимальні набори даних. Сподіваємось, що у нас це вийде. Головне – розуміти, що ми хочемо йти цим шляхом. На початку жовтня ми відзвітуємо про те, що нам вдалось втілити», – додала пані Юлія.

Створена інтерактивна карта буде корисною не лише для влади та медіа, але й для сектору бізнесу. Вона стане своєрідним муніципальним модерном в управлінні комунальним майном.

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.