«Я люблю Тернопіль»: нове місце для селфі урочисто відкрили на «Єлісях»

Опубліковано в Життя краю 01.08.2017

Ще одне місце для фотографування сьогодні урочисто відкрили у Тернополі на «Єлісях».

Буквенний напис «I love Ternopil» фахівці створювали майже півроку. Подібні «написи-зізнання» у коханні до рідного міста існують вже в багатьох куточках України.   

Автор проекту Віталій Мариновський розповів, що ідея та тенденція встановлення цього напису є світовою, оскільки у багатьох містах Європи та Америки вже є такі буквенні написи.

«Ми “виношували” цю ідею близько двох років. Багато проектів подавали. Вибрали саме цю локацію тому, що хотіли зробити надпис повністю й великими буквами. Маю надію, що ми з мерією цей бренд використаємо. Наприклад, будемо друкувати футболки чи зробимо якісь пам’ятні подарунки, – зазначив пан Віталій і додав: – Ми домовились, що про вартість не будемо говорити, але скажу, що це вартує більше двохсот тисяч гривень. Сподіваюсь, що наступного року міська рада виділить кошти для втілення інших проектів і "Єлісейські поля" більш благоустрояться і молоді буде приємно тут відпочивати».

Міський голова Тернополя Сергій Надал наголосив на тому, що проект виконано без використання бюджетних коштів.

«Довгий час точились дискусії щодо того, де має бути встановлена конструкція і якою мовою. Більшість підтримали англійську мову, адже це – мова міжнародного спілкування і Україна йде до Європи. Я хочу подякувати родині тернопільських підприємців Мариновських і Лупійчук. Вони ще раз показали приклад соціального бізнесу. Ці люди не лише займаються бізнесом у Тернополі, але розуміють, що є потреба допомагати місту. Впевнений, що надпис скоро з’явиться на всіх туристичних мапах. Це буде ще одна точка куди будуть сходитись і тернополяни, і гості нашого міста», – зазначив Сергій Надал.

Загальна вага конструкції близько тонни. Довжина становить 16 метрів, а висота – 1, 80. Для втілення проекту розглядали багато матеріалів для літер: пластик, полікарбонат, метал, бетон. Більшість підтримала ідею зробити конструкцію саме з металу, оскільки вона найбільше підходить за своїми технічними характеристиками. Каркас конструкції металевий, а букви виготовлені з профільної труби, зашиті листом металу та пофарбовані.

 «Усі люди, які робили ці букви, вклали якусь маленьку частинку себе, своєї душі в цю композицію. Ми хотіли б, щоб усі тернополяни біля цієї конструкції зізнавались в коханні своєму місту та один одному», – поділився підприємець Сергій Лупійчук. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.