Техасець виготовить скульптури для тернопільського фестивалю «Файне місто»

Опубліковано в Життя краю 07.07.2017

Техасець Ліланд Беті щонайменше два роки створює скульптури з дерева на Тернопільщині. За цей час він винайшов свою техніку та створив ряд нових робіт, яку нещодавно презентвали в італійськоу дворику Бункермузу.

Ліланд Беті каже, через морозяні українські зими було важко працювати із деревом на дворі і не менш складним було затягувати великі колоди в середину до приміщення. Ці два фактори і посприяли винайденню своєї техніки.

- Отож, я скульптор. Здебільшого я працюю із деревом – роблю скульптури з дерева. І правду кажучи, взимку в Україні важко працювати не в приміщенні. Також важко перетягувати дерева в середину в приміщення. Тому в мене виникла ідея і я вирішив поекспериментувати з шматками дерева, спочатку робив щось подібне до принтів. Я продовжив експеримент і зрозумів, що працюватиму з бензопилою та іншими інструментами, якими роблять скульптури. Також я зрозумів, що дерево – багатошарове (має неоднорідну структури прим. авт.) і на ньому можна виразити щось своє і передати чудові кольори. Тому замість принтів я почав «малювати бензопилою». Пізніше додався колір, потім і дрібна тирса і пил з дерева, які приклеювались до фарби, - розповідає про історію створення свої техніки Ліланд.

До того скульптор подорожував. Спочатку був у Греції, потім приїхав на Україну, далі – в Турцію і знову в Україну.

За час перебування в Україні скульптор створив близько 30-35 робіт. Він працював у парку культури в Львові, декілька робіт зробив в Києві. В основному Ліланд працює на Тернопільщині.

Зокрема техаський митець виготовив декілька скульптур для фестивалю Ференц-фест, що відбувся в Бережанському замку. Працюю в селі Травневе Збаразького району, де відбувався кількатижневий пленер в мистецькій резиденції імені Назарія Войтовича. Також він виготовляв скульптури для фестивалю експериментальної електронної музика «Гамселик».

Найновіші його роботи тернополяни, а також і гості міста зможуть побачити на фестивалі «Файне місто», яке вже зовсім скоро розпочнеться.

 

Ігор Скавінський

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.