Ян Амор Тарновський влаштував екскурсію тернополянам та провів підземеллями (фото)

Опубліковано в Життя краю 22.03.2017

21 березня, близько 500 людей побували на екскурсії та відвідали підземелля Тернопільського Старого Замку. 
Дослідник, Сашко Захарченко, в гетьманських одежах , в ролі Яна Амора Тарновського влаштував екскурсію вулицями міста та провів у підземелля Старого Замку. 
Зупинившись біля Катедри, один із дослідників презентував відео із підземних ходів та розповів вже про проведені ними певні дослідження. 
«В лютому місяці, цього року, ми проводили георадарне дослідження центральної частини міста, нами було знайдено підземні ходи про які ми навіть не здогадувались» - розповідає тернопільський дослідник Андрій Кір. 
Також розповіли про конкретні підземні ходи: від Катедри до тернопільського замку, ходи які сполучають будинок прокуратури і міської ради, ходи вулицею Листопдовою та до вулиці Замкової, розповіли про ймовірні дуже великі підземні кімнати перед Катедрою. Дуже цікавою виявилась дослідникам Площа Старий Ринок, там також знайшли підземелля. 
Дослідники приємно вражені та планують не зупинятись. 
«Чесно, взагалі не очікували на такий ажіотаж. Безмежно всім вдячний за присутність, адже це доводить, що тема цікава і потрібна для нашого міста! Ви надихаєте на роботу і ще раз підтверджуєте, що Тернопіль та тернополяни - найкращі!» - пише у своєму Facebook Андрій Кір після зустрічі. 
У них багато планів, вони беруть участь у виставках та форумах не тільки по Україні , а й за межами і хочуть перетворювати підземелля на цікаві туристичні локації. 
« Цього року, у квітні , разом з міською радою ми плануємо почати розкопки» - розповідає про свої плани Андрій Кір.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.