"Я хочу жити в Україні": останнє інтерв'ю Олександра Смика до річниці з дня народження поета (відео)

Опубліковано в Життя краю 26.10.2023
 
Сьогодні, 26-го жовтня, відомому тернопільському барду, поету, композитору та драматургу Олександру Смику виповнилося б 66 років. 
 
З нагоди дня народження видатного земляка «Тернополяни» публікують останнє інтерв’ю з ним записане журналістом Сергієм Сінкевичем 31-го серпня 2021 року. 
 
Тоді у будинку митця вони обговорили пісню написану Олександром Смиком до 30-річчя Незалежності України "Я хочу жити в Україні" та конкурс пов’язаний з цією піснею.
 
– Це пісня, яка написана в моєму будинку на одному подиху, там дуже прості слова. Її створено напротивагу тій інформації, яка зараз лунає. Завжди дивувався, невже в нас немає, що показати такого, щоб людина захотіла в цій країні жити? Тому у цій пісні є два меседжі: перший це сама назва – я хочу жити в Україні, другий – навчися жити в Україні, розповідає Олександр Смик. – Я телефонував багатьом людям і пропонував зняти під цю пісню на телефон, наприклад свою собаку або свій двір, оточення, людей, яких шануєте – маму, тата. Ви ж живете в цій країні заради чогось, встаєте зранку та засинаєте ввечері. Є щось, що приносить вам радість та любов.
 
У інтерв’ю поет привітав тернополян з Днем Незалежності України, до якого й приурочено запис.
 

– Зверніть увагу, коли говорять про тернополян, то мають на увазі означених людей. Я вітаю сьогодні означених долею людей з нашим величним святом Незалежності. Крім незалежності у людини є ще усвідомлення, що незалежність, свобода це ще й відповідальність. Я бажаю вам всім відповідальності і навчіться жити в Україні, каже Олександр Смик.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.