Версія для друку

Вистава, подарунки та флешмоб: у Тернополі волонтери «Платформи єдності» організували свято для пів тисячі дітей (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 22.05.2023
Напередодні Міжнародного дня захисту дітей «Платформа єдності» вчергове організувала свято для малечі.
 
Дійство відбулося під гаслом «Діти України – за мир»!
 
У Тернопільському академічному драматичному театрі діти переглянули виставу «Івасик-Телесик», отримали іграшки та солодощі, а наприкінці заходу також взяли участь у патріотичному флешмобі.
 
– Напередодні Міжнародного дня захисту дітей ми хотіли подарувати малечі позитивні емоції. У такий спосіб нагадуємо усім, що діти – цвіт нації, а дорослим нагадуємо, що цей цвіт потрібно берегти,  зазначив голова БО «Платформа єдності» Тарас Серетний.  
 
Свято відвідали майже пів тисячі дітей та їхніх батьків. Запрошення отримали діти військовослужбовців, рятувальників та вимушених переселенців.
 
– Ще з квітня минулого року ми організовуємо такі дійства для малечі, щоб їхнє дитинство запам’яталося не лише війною та невтішними новинами, а й чимось позитивним. Таким чином також висловлюємо подяку їхнім батькам, які боронять Україну,  наголосив волонтер «Платформи єдності» Юрій Смакоуз.
 
Відвідав захід і заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель.  
 
– Діти – наше майбутнє. Саме вони будуть відбудовувати сильну та успішну Україну після війни. Тож дуже важливо, аби зараз ми приділили належну увагу патріотичному вихованню,  підкреслив Ігор Сопель.
 
Наприкінці свята сотні дітей вийшли на сходи театру із синьо-жовтими стягами у руках. Усі вони голосно промовили: «Діти України – за мир»!