Роман Голодрига: «Сподіваюся зіграти в складі «Дністра» серед професіоналів»

Опубліковано в Життя краю 13.05.2023
Півоборонець заліщицького «Дністра» Роман Голодрига став героєм матчу першого туру чемпіонату Тернопільської області серед команд вищої ліги проти «Поділля».

Його дубль допоміг нашій команді повести 2:0, а в підсумку матч завершився 3:3. На жаль, через лічені дні, виступаючи за команду Тернопільського національного педагогічного університету в стартовому матчі XVIII Всеукраїнської універсіади, Роман отримав травму і тимчасово випав з обойми. Про це пошкодження, травми, які поки не дозволили заграти на професійному рівні, матч з «Поділлям» і особливу мотивацію футболіст розповів у цьому інтерв’ю.

- Я студент-п’ятикурсник ТНПУ і відповідно вже п’ятий рік представляю вуз на Універсіадах, - бере слово Роман. – Амбіції в нас великі, адже в попередні роки ми нижче третього місця не опускалися. Зараз теж стартували добре: виграли 5:3 у вінничан, зіграли 2:2 з командою Тернопільського Західноукраїнського університету і перемогли 3:0 хмельничан. Я відіграв лише тайм у першому матчі. Змушений був просити заміну, бо надірвав задню поверхню стегна. За прогнозами лікарів, можу пропустити три тижні. Тобто моя участь у наступному матчі «Дністра» проти «Подолян» під питанням.

Про матч з «Поділлям»

- Звісно, я втішений, що забив два м’ячі. Але було б ліпше, якби моя особиста результативність підкріпилася перемогою команди. Думаю, повівши на 58-й хвилині 2:0, ми десь втратили концентрацію. Також припускаю, що допущені нами помилки стали наслідком того, що в ході підготовки до сезону ми не зіграли жодного матчу оптимальним складом. Постійно з різних причин хтось випадав. Але, думаю, в ході сезону ми зіграємося, ліпше відчуємо одне одного і обов’язково поборемося за медалі. Певен, в нашої команди є потенціал, щоб боротися за найвищі місця з прописними фаворитами – «Агроном» і теребовлянською «Нивою».

Про травми й професійні амбіції

- Маю велику надію, що в майбутньому зіграю з «Дністром» на професійному рівні. Наразі наша команда збирається заявлятися для участі в аматорському чемпіонаті України. Звідти спробуємо пробитися в другу лігу. Мені завжди хотілося зіграти на майстрівському рівні. Двічі був близький до цього, коли перебував на оглядинах у тернопільській «Ниві». Проте обидва рази випадав через травми. Спочатку випав надовго через розрив хрестоподібної зв’язки, потім травмував гомілкостоп. Травми мене переслідують впродовж усієї кар’єри. Нещодавно відомий тернопільський реабілітолог Дмитро Тугаров прописав мені комплекс вітамінів. Сподіваюся, він зробить мене стійкішим. А взагалі ми зараз живемо в такий час, що гріх жалітися. На поле зараз виходжу з думками, що граю в футбол у той час, коли хлопці на фронті ціною життів захищають Україну. Це мотивує не бути слабким за жодних обставин.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.