«Кава для мами»: у Тернополі проводять заходи для батьків дітей з інвалідністю

Опубліковано в Життя краю 04.05.2023

У Тернополі провели майстер-клас з виготовлення прикрас з епоксидної смоли для матерів дітей з інвалідністю.

Захід відбувся в рамках проєкту «Кава для мами» громадської організації «РУХ – ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ».

Про майстер-клас розповіла засновниця громадської організації Олена Коваль.

– Захід під назвою «Невагома краса» ми провели у неділю, під час нього ми створювали підвіски на шию з епоксидної смоли. Майстер-клас провела Аліна Філяровська, яка все показувала, детально розповідала та консультувала. Це був дійсно незабутній досвід та чудова можливість створити власноруч щось прекрасне для себе або у подарунок, розповідає Олена Коваль. Мамам дуже сподобалося, всі були у захваті. Ми навіть домовилися з майстринею про наступний майстер-клас, адже є ідеї стосовно того, що можна створити наступного разу. Тож ця зустріч точно не остання.

Проєкт «Кава для мами» було започатковано понад два роки тому. Його мета допомогти батькам, які виховують дітей з інвалідністю відволіктися від буденності, зарядитися та здобути психологічний ресурс для того, аби рухатись далі.

Ми щиро вдячні усім, хто долучається до проєкту та допомагає проводити та організовувати різні активності для мам дітей з інвалідністю. Батьки мають бачити щось більше, ніж стіни власної оселі. Їм теж потрібно відпочивати, знаходити час на себе. Виховуючи дітей з інвалідністю вони відчувають щоденну напруженість, стрес. Від цього не втечеш. У більшості випадків діти потребують допомоги у всіх своїх діях, адже якщо дитина не ходить її потрібно носити, годувати та переодягати. Тобто практично усі дії здійснюються руками мами чи тата. Батькам потрібно знаходити час для себе. Тож якщо такі зустрічі будуть відбуватися хоча б раз на місяць, це буде дійсно чудова можливість переключитися від буденних справ, монотонності, – розповідає Олена Коваль. – Тож ми були б дуже вдячні якби люди, які мають можливість долучитися до проведення заходів – проведення майстер-класів або надання для зустрічей своїх закладів, допомогли нам провести заходи. Адже це дійсно колосальна підтримка батьків дітей з інвалідністю.

Щоб взяти участь у заходах в рамках проєкту «Кава для мами» можуть усі охочі. Анонси заходів публікують на сторінці громадської організації «РУХ – ЖИТТЯ БЕЗ МЕЖ».

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.