«Мадмуазель, негайно одягніться!»: тернополян запрошують на прем’єру любовної комедії (фото)

Опубліковано в Життя краю 21.03.2023

Уже цієї суботи, 25 березня, на сцені Тернопільського обласного драматичного театру імені Т. Шевченка відбудеться прем’єра вистави «Мадмуазель, негайно одягніться!»

З нагоди Міжнародного Дня театру актори потішать глядачів новою l’amourною комедією.

У центрі сюжету – молодий художник Блез д'Амбріє. Аби покінчити з безгрошів’ям, він погоджується на авантюрний крок – одружитися на вигідній нареченій, щоб зробити кар’єру успішного художника. На це Блеза спонукає коханка, спокуслива Женєв’єва. Вона вмовляє його тимчасово зняти фешенебельну квартиру, найняти першокласних слуг, видаючи себе за респектабельного художника, щоб справити враження на наречену та її батьків…

Актор Євген Лацік (Блез д'Амбріє) каже, для кожної ролі бере шматочок свого характеру.

– Я не порівнюю себе з Блезом, бо він трішки слабохарактерний. Його подруга крутить-верить ним, а Блез на це ведеться.  Хоча для кожної ролі актор бере шматочок свого характеру. Кінцевий результат також залежить від партнерів на сцені – як вони на мене випливають, як на них, поділився Євген Лацік.

Актор зазначає, попри війну, кількість глядачів в театрі щовечора вражає.

– Ми тримаємо свій фронт тут, на сцені. Це наша культура, наша мова! Як би не було важко морально від того, що зараз відбувається поза сценою, ми приходимо сюди, переборюємо себе і працюємо. Ми кожен вечір граємо і кожен вечір у нас повний-повний зал. Хтось хоче відволіктися, хтось хоч трішки порадіти. Людям це потрібно, наголосив Євген Лацік.

Роль Аріани Кларенс виконує Ірина Складан. Актриса каже, її героїня – чистої води комедійний персонаж, а тому шукати чогось надзвичайно глобального у цій ролі не потрібно.

– Аріана Кларенс – жінка-фонтан, жінка-феєрверк. Вона не змогла створити своє власне життя, але може фінансово забезпечити себе тим, що здає в оренду своє помешкання, – розповіла Ірина Складан. – Театр – це відпочинок, відгородження від того, що зараз відбувається поза сценою. Життя продовжується. І ми мусимо це підтверджувати своєю роботою.  

Режисер Олег Мосійчук запрошує тернополян та гостей міста прийти на виставу, щоб отримати дозу позитивних емоцій.

– У нашому житті сьогодні дуже багато болю. Маємо втіху, що живемо в місті, де є репертуарний театр, де афіша змінюється, тож приходьте! наголосив Олег Мосійчук.   

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.