Версія для друку

«Там вже немає життя»: священник-волонтер з Кременеччини побував у звільнених від окупантів населених пунктах

Опубліковано в Життя краю 16.12.2022
Настоятель парафії Преображення Господнього села Підлісці, що на Кременеччині, волонтер "Української команди" Юрій Мазурчук від початку повномасштабної війни допомагає захисникам.
 
Продукти, амуніцію, автомобілі разом з командою однодумців він доставляє українським воїнам на фронт.
 
Днями Юрій Мазурчук вкотре відвідав захисників. Побував священник і в населених пунктах Донеччини, Запоріжчини, Дніпропетровщини, які вже звільнені від окупантів. Каже, там рашисти знищили все.
 
– Два місяці тому наші хлопці з ТрО відправилися на фронт. Разом з релігійною громадою ми забезпечуємо їх усім, що потрібно. Відвезли два автомобілі, готуємо до відправки третій,  каже Юрій Мазурчук.  
 
Священник розповідає, те, що побачив дорогою до захисників, його шокувало.
 
– Села та міста, які були в окупації, рашисти перетворили на суцільні руїни. Якщо в населеному пункті було пів тисячі будинків, то з них вціліло максимум десять. Помітно, що у цих областях рівень життя був іншим, аніж на заході України. У селах – старенькі будинки з глини. Зараз вони повністю знищені. Окупанти зруйнували школи, лікарні, дитячі садки та навіть церкви,  розповів Юрій Мазурчук.
 
Найбільше здивувало те, що рашисти знищили навіть храми московського патріархату, які виправдовують загарбницьку війну, каже Юрій Мазурчук.
 
– Це свідчить про те, що ворог не дивиться ні на що. Його основна мета – руйнація. На звільнених територіях зараз немає життя, тут не залишилося нічого і нікого. Якщо у районних чи обласних центрах ще вціліли одиниці будинків чи крамниць, то в селах нема нічого, що свідчило б про життя. Фанати рпц, покайтеся, бо ваші «асвабадітелі» показали, на що вони здатні,  наголосив Юрій Мазурчук.