Кошти здобув на чемпіонаті в Німеччині: Ігор Побер передав термобілизну та спальники для ЗСУ (відео) 

Опубліковано в Життя краю 18.11.2022
Тернопільський спортсмен Ігор Побер взяв участь у чемпіонаті світу з паверліфтингу, що проходив у Німеччині, аби допомогти ЗСУ.
 
На змаганнях Ігор Побер не тільки здобув титул чемпіона світу, а й встановив рекорд підйому штанги на біцепс.
 
Він підняв вагу 125 кг, перевершивши на 13 кг попередній рекорд у своїй ваговій категорії. 
 
– В мене була домовленість з організатором чемпіонату, що всі стартові внески, які платять учасники змагань, вони передадуть на закупівлю військової амуніції, – зазначає Ігор Побер. – Також це все могло не відбутися без нашої великої української діаспори. Це і наші колишні тернопільські футболісти, з якими я там зустрівся, та громада українців в Тюрингії, яку очолює виходець з Коломиї Василь Вітенко. У Німеччині він проживає вже понад 25 років. Завдяки їм допомогу, яку я привіз, а це 200 пар білизни, спальні мішки та багато інших речей, які ми передали нашим захисникам, я зміг доставити.
 
Усю придбану амуніцію передали військовим. Зокрема теробороні та силам спеціальних операцій ЗСУ.
 
– До волонтерського центру «Платформа єдності» звернулася Обласна військова адміністрація про те, що нашій тернопільській теробороні потрібна термобілизна. Люб’язно відгукнувся Ігор Побер, який їхав на Чемпіонат світу з паверліфтинг в Німеччину, де він переконав організаторів, що весь призовий фонд потрібно передати для потреб України. На ці кошти було закуплено термобілизну і передано на наш фонд Ігорем Побером, а вже  ми передаємо в тероборону Тернополя, – говорить засновник волонтерського центру «Платформа єдності» Тарас Серетний.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.