Версія для друку

«Це наша відповідь ворогу»: у Тернополі відкрили виставку картин воїна та ілюстраторки (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 10.11.2022

Виставку живопису Миколи Мамчура та акварелей Оксани Дученчук учора, 9 листопада, презентували у Тернопільському обласному художньому музеї.

Два різні за стилем, образністю, творчою манерою мистецькі світи поєдналися в одній експозиції, контрастуючи та доповнюючи одне одного, наголосили організатори.

Художниця Оксана Дученчук представила 16 творів – ліричні  пейзажі та  портрети. Митець та військовослужбовець Микола Мамчур показав 38 творів, серед них – портрети українських воїнів та малюнки із зони бойових дій.

– Ми робимо виставки не для того, щоб презентувати себе, а для того, щоб зібрати вас. Щоб той, хто хоче нам зла, бачив, що люди під час війни ходять на виставки, цікавляться мистецтвом. Це дуже важливо. Це наша з Оксаною відповідь ворогу, який сунеться в Україну, зазначив під час виставки Микола Мамчур.

Довідка:

Оксана Дученчук – тернополянка, ілюстраторка навчальних підручників і художніх творів, викладачка  основ рисунку в IT Step Academy.            

Микола Мамчур – знаний в Тернополі  і далеко за його межами художник. Деякий час жив у США, де мав 9 персональних виставок. Після повернення в Україну організував об’єднання «Художники  без майстерень».  З початком російсько-української війни служив в 44 артилерійській бригаді. Малював, перебуваючи в зоні бойових дій. Разом Оксаною Дученчук у 2016 році  організував виставки творів в містах Попасна, Кремінна, Щастя. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Микола Мамчур долучився до підготовки та тренування українських воїнів.

Виставка діятиме до 20 листопада.